Június 26-án tarják a kábítószer-ellenes világnapot. Ez alkalomból az egész világon prevenciós előadásokat tartanak. Makón Drimba Tibor, bv. főtörzsőrmester, körletfelügyelő látogat el a fiatalokhoz, hogy a szenvedélybetegségekről és azok káros hatásairól beszéljen.

A kábítószer-ellenes világnapot 1988 óta tartják Magyarországon is: ilyenkor megelőző előadásokat tartanak, amelyben a drogok káros hatásaira hívják fel a figyelmet. Drimba Tibor, bv. főtörzsőrmester 6 év alatt mintegy 3000 diákhoz jutott el, hogy beszéljen erről a témáról velük – Makón a MAFIA által is több ilyen program is megvalósult Weszelyné Véghseő Henriett Mária és Zsámboki Erika támogatásával. Az előadások mellett börtönlátogatásokat is szervez, így még hatásosabb egy-egy előadás.

– Szerintem azért is fontos ez a téma, mivel gyermekeink jövője a mi kezünkben van. Ha belegondolunk, hogy az ő jövőjüket tartjuk szem előtt, azzal magunknak is jót teszünk, hiszen tőlük függ a mi nyugdíjas éveink is – fogalmazott Drimba Tibor. –  Az elmúlt években volt olyan, hogy az előadás után odajöttek hozzám és segítséget kértek a fiatalok.

A főtörzsőrmester szerint nem lehet kategorizálni, hogy csak fiatalok próbálják ki, vagy szoknák rá a kábítószerekre, hiszen minden korosztályban van olyan, aki legalább csak kipróbálta. Indok mindig van: Tibor már sokféle magyarázattal találkozott, például az életvitelre, a munkára, a családra, vagy csak a szórakozásra fogjták. Hozzátette, szerinte azzal lehetne jobban hatni az emberekre, ha ez a téma nagyobb hírverést kapna a médiában és még több előadást tartanának ezzel kapcsolatban.

– Amire nagyon büszke vagyok, hogy rátaláltam a Drogmentes Világért Alapítványra, amellyel egy olyan jó kapcsolatot sikerült kialakítanom, hogy az előadásaimra az anyagokat ingyen biztosítják. A magyarországi képviselet az év elején meghívott a gálaestjükre is, ahol az eddigi karitatív munkámat is megköszönték – mesélte Tibor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest