Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Kezdje a napot velünk!

Lázár János nemrég Debrecenben járt: erről videót is készített. Közösen nyaraltat gyerekeket négy kistelepülés: a nagyéri önkormányzat a helyi Zöld Béka Panziót adja helyszínként. Nem lehet restaurálni Rónay Cecília festményét: ettől függetlenül kiállítják.

Több ingyenes képzést is indít a Galamb szeptembertől: összesen hat esti felnőttoktatási képzést hirdetett meg az iskola. Első fokúra enyhítették a víz-kárelhárítási készültséget: a polgármesteri határozat szerint 2019. június 27-én 16:00 órától lép életbe az I.fokú víz-kárelhárítási készültség, amelynek ideje alatt az ügyeletet továbbra is fenn kell tartani. Testületi ülés volt Magyarcsanádon: döntöttek a 43-as főúton lévő tiltótáblákról is.

400 millió forintot költhetnek Makón közösségi és kulturális élet fejlesztésre: 20-an igényelték, 17-en kapták meg. Eredményesek a makói sakkozók: a makóiak az idei évadban, a II. osztályban bronzérmesek lettek, az I. osztályban a 8. helyet szerezték meg. A tanyán élőket is segíti felzárkózni a megye: a Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőség Program keretén belül „Családi életvitelre nevelés” című Tematikus napot rendeztek június 20-án Csongrádon.

Ma nem kell számítanunk esőzésre: akár 28 fok is várható. A magas UV sugárzás ellen védekezzünk!

Kezdjünk a napot egy Majka számmal!