Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Átadták a megújult Csipkesort, jubileumi tanévtől búcsúzott a Návay, köszöntötték a nyugdíjba vonuló földeáki óvodavezetőt – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy 400 millió forintból kapott szép, és modern külsőt az üzletsor, a beruházás együtt szolgál gazdaságélénkítő, zöldfelület növelő, és turisztikai célokat. A város nem tett le a Csipkesor homlokzatának rendbetételéről sem.

95. tanévét zárta szerda délután a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A tanévzáró ünnepségen Kincses Tímea beszédében elmondta: a jubileumi tanévben az iskola 95 éves múltjához méltóan ünnepeltek.

Döntöttek a Díszpolgári címről és a Nemzedékek Nevelője emlékplakettról – Farkas Éva Erzsébet a díjazottak személyéről a közösségi oldalán számolt be, és gratulált nekik az elismerésért. A kitüntetettek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen vehetik át elismeréseiket.

Fertőtlenítik a vízkárt szenvedett területet: az önkormányzat által megbízott BarZak Kft. permetezéssel és kiszórással végzi, a makói ENI szociális munkatársai pedig fertőtlenítő tablettákat osztanak. Holnap várhatóan visszavonják a készültséget.

Öt makói sportoló fordult az önkormányzathoz, hogy támogatást kérjen sporttevékenysége elősegítéséhez, a képviselő testület összesen 420 ezer forintot biztosít számukra.

A tegnapi földeáki testületi elején köszöntötték Herczegné Varga Anikó óvodavezetőt, aki 27 és fél évig dolgozott a helyi óvodában, s július 31-én nyugdíjba vonul. Az ülés második részében több fontos döntést is hoztak.

Június 11. óta osztanak egytálételt a kiszombori idősek napközi otthonában. Jelenleg már 80-90 adagnál tartanak. A népkonyhai szolgáltatást a Gordiusz Intézmény fenntartásában működő Szolgáltató Centrummal közösen nyújtják. Az ingyenes ebédet kérelmezni kell.