Hírek

Már a HVG is a gyermekfenyítő Márki-Zayt ekézi

A korábban a polgármester házi portáljaként működő balliberális sajtóorgánumnál is kiverték a biztosítékot Márki-Zay újabb és újabb áltudós agymenései. Ez is megtörtént: a HVG is a vásárhelyi városvezető ellen fordult – írja a Promenad.

„Mióta érv a gyerekvállalásra az emberiség kihalásától való félelem?” – ezzel az ironikus kérdéssel árazza be Márki-Zay Péter legújabb, szerdai facebookos magyarázkodásait a HVG Online. A balliberális portál úgy fogalmaz, „hosszú posztjában több kijelentést is tett, amivel biztosan többen vitatkoznának, mi most az emberiség kihalásának emlegetésén akadtunk fenn”.

Többször megírtuk: a vásárhelyi polgármester napok óta újabb zavaros ügyben kénytelen magyarázkodni, miután egy rádióműsorban azt fejtegette, a gyermekverés, gyermeknevelés területén a magyar szabályozással szemben a kanadait helyesebbnek tartja, az ugyanis nem utasítja el a testi fenyítést. Miután élesen bírálta a teljes balliberális országos sajtó, valamint helyi és országos politikusok, jogászok, gyermekvédelmi szakemberek ítélték el, hogy „felelős” politikusként a gyermekek testi fenyítését népszerűsíti, Márki-Zay még mélyebbre ásta magát a saját gödrében. Szerdai nyilatkozatában a gyermekbántalmazást a váláshoz, illetve az abortuszhoz hasonította. Úgy fogalmazott, számára a válás és az abortusz is ugyanúgy elfogadhatatlan, mint a gyerekek bántalmazása.

„Akik pedig elítélik a több gyermeket nevelőket, és azért nem vállalnak többet, mert csak egyet tudnak az elveiknek megfelelő figyelemmel és türelemmel nevelni, azok emlékezzenek arra, hogy ha mindenki így gondolkodna, már kihalt volna az emberiség” – idézi a HVG Márki-Zayt.

A politikus feltehetően a balliberális Azonnali.hu cikkére reagált ezzel, mely azt üzente: „A gyengéd fizikai kontaktus (például egy ölelés) gyorsabban meg tud nyugtatni egy hisztiző gyereket, mint egy ütés. Ha hét gyereked van, az sem mentség arra, ha a felmerülő konfliktushelyzeteket nem tudod így kezelni. Akkor nem kell hét gyereket vállalni.”

Az ugyancsak balliberális HVG-t azonban nem győzte meg a polgármester agymenése, éppen ezért be is árazták a tudóskodást szokása szerint túltoló Márki-Zayt.

„Igazán nem értjük azonban, hogy a 21. században, amikor 7,7 milliárd ember él a Földön (míg az 1800-as években csak egymilliárdan, és 1945-ben is alig több mint kétmilliárdan voltunk), és egyre nagyobb iramban nő a népesség, amelynek a klímakatasztrófával karöltve olyan komoly és beláthatatlan következményei vannak és lesznek, mint például a migráció, a vízhiány, a megnövekedett fogyasztással járó környezetszennyezés, miért lehet még mindig érv az emberiség kihalásától való látszatfélelem, ha gyerekvállalásról van szó?”

– vetették föl.

Majd így folytatják:

„Nem tisztünk állást foglalni az ‘egygyerekes vs. többgyerekes családok’ vitában, de tegyük helyre: attól, hogy kevesebb gyereket vállalnak a szülők, az emberiség nem fog kihalni, maximum lelassul vagy megtorpan a népességnövekedés. A mostani állás szerint pedig sokkal nagyobb az esély arra, hogy az emberiség a klímaváltozás miatt fog kihalni, nem pedig azért, mert az emberek nem vállalnak elég gyereket.”

A HVG is kiállította tehát Márki-Zay bizonyítványát. A szegénységit.

 

Forrás: Promenad