Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Elkezdődött a vízzel elöntött területek fertőtlenítése, elismerték a SZIGNUM pedagógusainak munkáját, augusztusban avatnák az új makói székelykaput, készpénzben fizetik Kiszomboron a tanévkezdési támogatást – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az önkormányzat az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz kedden, amely szerint az extrém mennyiségű csapadék miatt víz alá került városrészeken tegnap kora délután megkezdődött a terület fertőtlenítése.

Hagyományosan a tanév utolsó munkanapján jutalmazták a pedagógusok munkáját a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. A város vezetése idén tanítót és testnevelés szakos tanárt, a fenntartó pedig egy alsó tagozatos osztályfőnököt díjazott. Farkas Éva Erzsébet polgármester egy csapatépítő kirándulással is meglepte a tantestületet.

Hadik György kezdeményezésére Csíkszereda és Makó kapcsolatait erősítené a székely mester által készített kapu, amelyet a Csanád vezér téren helyeznének majd el. Erről is döntenek a holnapi testületi ülésen.

Immáron ötödik éve rendezik meg a Galambban a palántavásárt, ahol többen között paradicsom- és paprikapalánták is találhatók, de évelő dísznövények is várják az érdeklődőket. A mai napon is folytatódik a vásár az iskola aulájában.

Szeptemberre kicserélik a kiszombori iskola focikapuit. Ez volt az egyik eredménye a kiszombori képviselő-testület Balázs Józseffel közös tegnap délelőtti iskolabejárásának. A testület ezt követő ülésén – többek közt – arról is döntött, hogy az idén az Erzsébet utalvány megszűnése miatt, készpénzben fizeti ki a szülőknek a tanévkezdési támogatást, s jól vizsgázott a csapadékvíz-elvezető rendszer a nagy esőzésben.

Bozsóné Barta Ágnest bízta meg a tegnapi ülésén a helyi képviselő-testület a Maroslelei Zengő Óva vezetésével. Az új vezető eddig is itt dolgozott, s egyetlenként pályázott. A testület 6,5 millió forintért értékesítette a takarékszövetkezet korábbi épületét.

A mai napot pedig Mark Ronson és Bruno Mars dalával indítjuk!