Hírek Makó

Fertőtlenítik a vízkárt szenvedett területet

Az önkormányzat által megbízott BarZak Kft. permetezéssel és kiszórással végzi, a makói ENI szociális munkatársai pedig fertőtlenítő tablettákat osztanak. Holnap várhatóan visszavonják a készültséget.

Mintegy 150 ingatlant mérnek fel a szociális munkások a vízkárral érintett városrészekben, az önkormányzat pedig szórólapon is tájékoztatja a lakosokat a fertőzésveszély elkerülése érdekében. Az Alföldvíz Zrt. segítségével vizet is osztanak két helyen, az ásott kutakat ugyanis jelenleg tilos használni.

Mint azt a makói ENI vezetője portálunknak elmondta, a munkatársaik a napokban kézfertőtlenítő tablettákat visznek a kárt szenvedett ingatlanokhoz.

– Nagyon egyszerű használni, akár egy lavór vízben feloldva ezzel át lehet mosni a használati tárgyakat, kezet fertőtleníteni. Van rajta használati útmutató is, hogy milyen arányban, de a munkatársaink is tájékoztatnak a használatáról. – tudtuk meg Tóthné Balázs Andreától.

 

 

A BarZak Kft. eközben az önkormányzat megbízásából kiszórással és permetezéssel végez fertőtlenítést, előbbit az udvarokon, utóbbit a lakáson belül használják, mondta el kérdésünkre Asztalos Péter. Az ügyvezető hozzátette: a szőnyegeket is begyűjtik, azokat ugyanis a saját telephelyükön tisztítják és fertőtlenítik.

Mint korábban megírtuk, az önkormányzat a hatalmas esőzés után II. fokú víz-kárelhárítási készültséget rendelt el. Ezzel kapcsolatosan a testületi ülésen Zsámboki Zsolt védelemvezető elmondta, tegnap délután 16 órára a vízállás normalizálódott, a készültséget az ATIVIZIG-el való egyeztetés után várhatóan a holnapi napon vissza lehet vonni.