Hírek Kiemelt hírek

Átadták a megújult Csipkesort

Mintegy 400 millió forintból kapott szép, és modern külsőt az üzletsor, a beruházás együtt szolgál gazdaságélénkítő, zöldfelület növelő, és turisztikai célokat. A város nem tett le a Csipkesor homlokzatának rendbetételéről sem.

– Öt évvel ezelőtt arra szövetkeztünk, hogy a településeken, ha megkapjuk a választók bizalmát, megpróbáljuk javítani az életminőséget. – hangsúlyozta Lázár János a felújított Csipkesor átadásán, hozzátéve, hogy ez utóbbinak nagyon fontos feltétele, hogy a közterületek rendezettek legyenek.

A térség országgyűlési képviselője gratulált Makónak, hiszen mint mondta, nem csak a belvárost fejlesztik, hanem az elmaradottabb városrészeket is, például járdaépítési, útfelújítási programmal, így mindenhol történik látványos előrelépés.

 

 

Lázár János egyúttal kitért arra is, hogy Makó az elmúlt évtizedben Makovecz várossá, fürdővárossá vált, ami rengeteg embert vonz ide, 2018-ban a turisztikai ügynökség szerint már több mint 50 ezret. Ez pedig azt is jelenti, hogy a gazdaságnak, adóbevételeknek már nagyon fontos ágazatává vált a turizmus.

– A Hagymatikum fürdő bővítésével szeretnénk az idelátogató turisták számát a következő években 50 ezerről 150 ezerre növelni, ehhez azonban szolgáltatásokra, vendéglátóhelyekre, árusító helyekre van szükség, ezt teremti meg ez a beruházás. – utalt a most felújított üzletsorra a képviselő.

Kiemelte, bár a homlokzat felújítására nem volt forrás, azt kérte Farkas Éva Erzsébet polgármestertől, hogy tegyenek erre is javaslatot, és dolgozzanak közösen azon, hogy ez is megvalósuljon. A képviselő szerint példaértékű, hogy a teljes képviselő testület támogatta ezt a beruházást, ami azért is fontos, mert az önkormányzati ciklus végére kijelenthető, hogy Makón nem az élet szól a politikáról, hanem a politika az életről. Lázár János úgy véli, a város sikerének egyik titka, hogy az itt élők képesek együttműködni.

 

 

Farkas Éva Erzsébet beszámolt arról, hogy a beruházás egyszerre három célt valósít meg: az üzlethelyiségek felújításával gazdaságélénkítő hatása van, növeli a belváros zöldfelületét, és a turizmus számára összeköti a belvárosi látványosságokat.

Az üzletsoron most 15 bérlemény van, két nagyobb szétdarabolásával 5 állt üresen, de ebből kettőnek már van gazdája. A bérleti díjakat a makói vállalkozások számára 2017-ben 20 százalékkal csökkentették, és bár a beruházás sokkal komfortosabb környezetet teremtett, ezt a kedvezményt továbbra sem tervezik megszüntetni. A polgármester kiemelte, mivel elhelyeztek 28 napelem panelt is, az árkád megvilágítása semmibe nem kerül.

Az átadó ünnepségen részt vett a megyei önkormányzat elnöke is, mivel a beruházás a Csongrád Megyei Önkormányzaton keresztül a Területi Operatív Program keretein belül valósult meg. Kakas Béla portálunknak elmondta, a város fejlődéséhez csak gratulálni tud, Makó pályázati intenzitása, és eredményessége példaértékű.

Az átadóünnepség után rózsatöveket és egynyári virágokat osztottak ki a résztvevőknek, Farkas Éva Erzsébet, Lázár János, és Kakas Béla pedig megnézték az egyik felújított üzletet is.

 

Galériánk az átadó ünnepségről

navigate_before
navigate_next