Hírek Makó

Háromnapos palántavásárt tartanak a Galambban

Immáron ötödik éve rendezik meg az iskolában a palántavásárt, ahol többen között paradicsom- és paprikapalánták is találhatók, de évelő dísznövények is várják az érdeklődőket.

Bár általában áprilisban tartják, az idei rendkívüli időjárásra való tekintettel most megismétlik a vásárt – tudtuk meg Horváth Zoltántól. Az igazgató továbbá elmondta, amelyik palánta nem talál gazdára, azt hagyományosan, negyedik éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a környező településeknek ajánlják fel, tavaly például Magyarcsanád és Nagylak kapott belőle.

Kérdésünkre elárulta, sok visszajáró vásárlójuk van, illetve a palántavásáron kívül virágvásárt is szoktak tartani, ám erre az idei évben nem került sor, mivel  nem úgy sikerültek a palánták. A visszajáró vásárlók viszont megerősítik, hogy erős, életképes palánták gazdái lettek, ehhez pedig követik a kollégák és a gyerekek útmutatását a vásárlók – tudtuk meg az igazgatótól.

– Itt nem is a pénz szerzés, a bevétel a fő lényeg, hiszen ezeket például 20-30 forintért adjuk, áprilisban pedig 50-100 forint körül adtuk a palántákat, hanem hogy gyerekek lássák a folyamatot, ahogy a magról szaporításból eljutnak odáig, hogy palántát állítanak elő, ezt eladják, vagy kint a tankertben kiültetik, és utána meg a termést a piacra viszik értékesíteni, illetve hogy a gyerekek is lássák, hogy a vásárlók visszajelzései milyenek, és esetleg kedvet kapjanak a későbbiekben a saját vállalkozásban való munkához – emelte ki Horváth Zoltán.

A palántavásár a holnapi napon is folytatódik az iskola aulájában, a Szép utca 2-4. szám alatt.