Makó Színes

Elismerések a SZIGNUM tantestületében

Hagyományosan a tanév utolsó munkanapján jutalmazták a pedagógusok munkáját a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. A város vezetése idén tanítót és testnevelés szakos tanárt, a fenntartó pedig egy alsó tagozatos osztályfőnököt díjazott. Farkas Éva Erzsébet polgármester egy csapatépítő kirándulással is meglepte a tantestületet.

Ismét a SZIGNUM-ban fejeződött be a városi kitüntetések sorozata. Ma délben a hálaadó szentmisét Pálfai Zoltán atya mutatta be, aki prédikációjában a dialógus fontosságára hívta fel a figyelmet. – A párbeszéd lényege, hogy jelezzük, figyelünk a másikra és azt is, hogy testvérek vagyunk – emelte ki a plébános.

A tanévet záró eseményt követően Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gilicze János, a Makó Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumának tagja adott át elismeréseket. – Pedagógusnak lenni sokkal több, mint egy szakmát gyakorolni; embert formáló, a személyiséget fejlesztő és a maga teljességében kibontakoztató szolgálatot jelent – hangsúlyozta a városvezető, aki az idén Kanderné Németh Györgyinek és Baróczi Tamásnak adott át oklevelet és pénzjutalmat. – 1973-ban léptem a pályára és nem tudtam volna elképzelni az életemet iskola nélkül. A legfontosabb mindig az volt számomra, hogy a diákok szeretettel tudják egymást elfogadni és közben magukat és társaikat is a Jóisten felé fordítsák – összegezte pedagógiai hitvallását Baróczi Tamás.

navigate_before
navigate_next

Makó első embere ezen felül megköszönte a SZIGNUM dolgozóinak munkáját is, kiemelve abban az egységre törekvésnek szándékát és a közösség élményszerű megélését. Az iskolanővérek jubileumi esztendejéhez is kapcsolódva, egy különleges ajándékkal lepte meg a tantestületet, egy csapatépítő, négynapos pécsi kirándulással. Ezen kívül egy kis angyalkát adott át Nyúl Patrícia Fidelis nővérnek, azt kívánva, élje meg a legteljesebben hivatását ősszel kezdődő, kétéves perui missziójában.

navigate_before
navigate_next

Az iskola fenntartója idén is átadta a rend Boldog Gerhardinger Terézia-díját. – Negyedik alkalommal ítéltük oda olyan kollégának, akik a szerzetesrendünk küldetésében odaadó szolgálatot tanúsít, tehát eleget tesz annak a jelmondatunknak: „Mindazzal nevelünk, amik vagyunk, és amit teszünk.” – tudtuk meg Lobmayer Judit nővértől, a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöknőjétől, aki személyesen adta át az elismerést Vargáné Nagyfalusi Ilona tanítónak. – Kiskoromtól kezdve erre a pályára készültem, amelynek gyakorlására Alíz nővér vezetése alatt kaptam lehetőséget. Mindig arra törekszem, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek iskolába és minden napban találjanak valami jót – mondta a másodikosok osztályfőnöke.