Hírek Térség Top

Bozsóné Barta Ágnes a maroslelei óvoda új vezetője

Bozsóné Barta Ágnest bízta meg mai ülésén a helyi képviselő-testület a Maroslelei Zengő Óva vezetésével. Az új vezető eddig is itt dolgozott, s egyetlenként pályázott. A testület 6,5 millió forintért értékesítette a takarékszövetkezet korábbi épületét. A képen az új óvodavezető.

A nyári szünet előtti utolsó testületi ülésen a polgármesteri beszámolóban elhangzott, a jegyzői ház belső munkálatainak finanszírozására a Magyar Falu Programban nyújtottak be pályázatot, ez az elektromos hálózatcseréjét jelenti, és belső felújítás is hátra van. A napelemek szerelését ma kezdték meg, az udvar felőli tetőrész cserepezése kész, néhány héten belül befejeződnek a munkálatok. A belső munkák pedig a források függvényében folytatódnak, s az épület körüli járdát is megcsinálják.

A jegyzői ház. Egy hónapon belül készen lesz

Vinczéné Faragó Anikó képviselő könyvtár olvasóvá neveléséről elmondta: a népszerű ifjúsági irodalom és a népszerű könyvek ezt jelentősen elősegítik. Ez a képviselő szerint nagyon nagy változást jelent. Schultz János alpolgármester elmondta: jó lenne, ha a nagyobb gyerekeknek is szerveznének programokat, előadókat.

Martonosi György hozzátette: a Somogyi könyvtárból asztalok és szőnyegeke is érkeztek, s jelentősen frissült a segítségükkel a könyvállomány. A testület elfogadta a könyvtári és a polgármesteri beszámolót.

A testület döntött arról, hogy a 2019-2020-as nevelési időszakra 3 óvodai csoport indulhat. Nagy-Györgyné Engedi Ildikó megbízott intézményvezető elmondta, azt szeretnék, ha mindhárom csoport létszáma 30 fős lenne. A testület ezt a javaslatot elfogadta.

A testület egyhangúlag döntött arról, hogy Bozsóné Barta Ágnes Mariannt bízza meg, idén augusztus 15-ről 2024. augusztus 14-ig a Maroslelei Zengő Óvoda (és az intézmény) vezetésével. Az oviban dolgozó pedagógus egyetlenként adott be intézményvezetői pályázatot. Bozsóné Barta Ágnes elmondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekek boldogan felcseperedjenek és az iskolába tudjanak menni.

A képviselők, az érintettel egyetértésben, visszavonták a Rózsa utca 76. szám alatti építési telek ingyenesen tulajdonba adásával kapcsolatos határozatát. Ezt ingatlan építésére adták át, de ház nem épült rajta.

Döntöttek arról is, hogy pályáznak az ivóvízjavító-program konténere működtetésére és területet adnak át víziszárnyas feldolgozását végző ipari üzem építésére. Két földi szúnyogirtás is lesz a napokban Maroslelén.

A képviselő-testület döntött arról, hogy 6,5 millió forintért eladja Szentpéteri Sándornénak a takarékszövetkezet egykori épületét.