Hírek Makó Színes

Színuniverzumban alkotnak a fiatalok

Megkezdődött a 19. Ifjúsági Művésztelep a József Attila Gimnáziumban: mintegy negyven makói és térségi fiatal tehetség alkot június 17. és 28. között. Az elkészült képekből zárókiállítás is nyílik a JAG aulájában.

Tizenkilencedik évét kezdte meg a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep a József Attila Gimnáziumban. Az intenzív alkotótáborban mintegy negyven diák vesz részt Makóról és a térségből. Oláh Nóra, az ifjúsági művésztelep vezetője elárulta, minden évben egy tematika köré építik a telep működését, így idén a színuniverzumot jelölte ki témaként. A műhelymunkák ugyanúgy zajlanak, mint a Natura Marosmenti Művésztelepen, csak a korosztály más. Az általános és középiskolások maguk döntik el, mit alkotnak, de a témába bele kell férnie. Egy pannó is készül a JAG számára, amelynek érdekessége, hogy egy női arc látható a 1 méterszer 2 méteres képen.

A kiszombori Varga Odett első alkalommal vesz részt az ifjúsági művésztelepen. A kislány nagyon szeret rajzolni, már 4-5 éves kora óta alkot.

– Házakat, épületeket szeretek rajzolni, technikától függetlenül. Most éppen egy színes falut rajzolok, ceruzával. Kicsit Kiszombor is inspirál – mesélte a 8 éves Odett.

navigate_before
navigate_next

A művésztelepen június 27-ig alkotnak a fiatalok, majd ezt követően, június 28-án 10 órakor nyílik meg a JAG aulájában a zárókiállításuk.