Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A legnagyobb közösségi oldalon is láthatták a zenét, a világ hetedik legmagasabb hegycsúcsára készül Kerekes Éva, újraavatták az apátfalvi hősök emlékművét, mezítlábas élménysétány készült Földeákon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

583-an neveztek az idei évben a „Láttad-e már a zenét?” rajzversenyre, 80 kiválasztott alkotás pedig a legnagyobb közösségi oldalon is versenybe szállt. A közönségszavazás dobogósait a tegnapi napon a Gloriusban köszöntötték.

Augusztus utolsó napján utazik Kerekes Éva Herczeg Angelikával Nepálba, hogy megmásszák a 8167 méter magas Dhaulagirit. A mászók számára nehézsége miatt kevésbé kedvelt csúcs meghódítását a klímaváltozás hatásai is nehezítik.

Újraavatták az apátfalvi hősök emlékművét: az 1925-ben az I. világháború áldozatai emlékére állított alkotást nem csak felújították, de az 1919-es román vérengzés áldozatai teljes névsora is olvasható rajta. Tegnap délután avatták fel és szentelték újra. Esőben kezdték, s majd napsütésben fejezték be.

Támogatásoknak és az összefogásnak köszönhetően készült el Földeákon a Szent László téri parkban a mezítlábas élménysétány. A szívalakú sétány az egészségnek is jót tesz.

Magánemberként hívta meg egy kirándulás erejéig a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány által segített szegedi csoportot Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a turisztikai látnivalókban gazdag Nagyérre. A csoport mindent megnézett, s legjobban az állatsimogató tetszett nekik.

Visszatér a nyár a héten, hétfő éjjel viszont nagyrészt még erősen felhős marad az ég, északkeleten lehet kevesebb a felhő. 

A mai napot pedig az Ivan & The Parazol dalával indítjuk!