Belföld Kék hírek

Ötmilliót kértek az intim fotós zsarolók

Egy 27 és 29 éves nő intim helyzetben készült felvételekkel zsaroltak egy sértettet. Öt milliót kértek, de alaposan ráfaragtak az “üzletre”. Lecsukták őket.

A két nagykamarási nő június 10-én videó- és fényképfelvételeket készített egy férfiről – annak  tudtán kívül – intim helyzetben. Elégedettek lehettek a végeredménnyel, ugyanis június 13-án a férfitől 5 millió forintot követeltek, azzal fenyegetve hogy ha nem fizet, a kompromittáló felvételeket elküldik a családjának, illetve megosztják az interneten.

A férfi a két nővel megállapodva 500 ezer forintot helyezett el Csabaszabadiban, egy buszmegálló melletti szeméttárolóban. A pénzért a két nő bűntársai mentek, őket azonban az időközben értesített rendőrség a helyszínen elfogta.

A két nőt zsarolással vádolja az ügyészség, s ezt a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A Békéscsabai Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatásukat mert az eljárás jelenlegi korai szakaszában tartani lehet attól, hogy a két nő szabadlábra kerülésük esetén – a már elfogott bűntársakon túlmenő – még szökésben lévő további bűntársaikkal összebeszélnének, vagy a sértettet befolyásolnák, amivel a bizonyítást megnehezítenék.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója osztotta az ügyészség álláspontját, és a két nő letartóztatását 1 hónapra elrendelte.