Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A fehérhímzés ezer arcát ismerhetik meg a könyvtárba látogatók, pedagógusokat köszöntöttek a Szikszaiban, bemutatóra készülnek a kis balerinák a VargaBalett táborában, 30-an keresték fel Lázár Jánost Makón – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A szolnoki Damjanich János Múzeum vándorkiállításának megnyitójával és Erdei Gáborné Dél-alföldi fehérhímzések Makó és térségében című kötetének bemutatójával vette kezdetét péntek este a Múzeumok és Könyvtárak Éjszakája programsorozat.

Véget ért a 2018/2019-es tanév a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolában: ez alkalomból évzárót tartottak a pedagógusok is. A makói önkormányzat kitüntetését is átvehette egy óvodapedagógus és egy tanító.

39 gyermek részvételével zajlott a héten a VargaBalett Táncműhely tábora: a kis balerinákat több foglalkozás is várta, a hét végeztével pedig bemutatót is tartanak.

Csütörtökön lakossági fórumot tartott Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. Erről és tapasztalatiról videót is töltött fel közösségi oldalára.

Az egyes és a hetes körzetben is hamarosan indul a járdaprogram – erről a hírről Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be közösségi oldalán. Közbeszerzési eljárást írtak ki a Makó-rákosi Rác út és a Vágotthalmi dűlő fejlesztése tárgyában.

A polgármester nemrégiben a Makói Zsidó Világszövetség elnökét, David Margalit is vendégül látta, aki az elmúlt évek munkáját köszönte meg a város első emberének.

„Tudatos felkészülés az aktív időskorra” néven indítanak ötalkalmas műhelyfoglalkozást a Mentális Egészségfejlesztés a Makói Járásban pályázat részeként. Jelentkezni egészen június 27-ig lehet.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!