Hírek Térség

Hétfőtől folytatódnak az apátfalvi nyári táborok

A szervező helyi önkormányzat ezzel a gyerekeknek remek és érdekes elfoglaltságot teremtett, a szülők válláról pedig levette a terhek egy részét. Archív képünkön: apátfalvi gyerekek egy korábbi nyári táborban

Már hétfőn el is indul az apátfalvi önkormányzat jóvoltából és a Széchenyi 2020 programnak köszönhetően az első nyári tábor. A június huszonnegyedikén induló és a hétvégéig tartó Élmény táborban résztvevő gyerekek minden bizonnyal nem fogják átaludni unalmukban a programokat.

Július elseje és ötödike között pedig az Ember Ninette vezette Kalandra fel! táborban tölthetnek el egy izgalmas hetet a gyerekek. Ezzel párhuzamosan, szintén július elsején, kezdődik a július ötödikéig – Kockás Zoltán vezetésével tartó – Foci tábor. A várható nagyszámú jelentkezés miatt egyébként ezt augusztusban, egészen pontosan az augusztus ötödike és kilencedike közötti héten meg is ismétlik.

Július nyolcadika és tizenkettedike között a Művészeti tábor színes programjai várják a rajzolni, festeni és művészkedni szerető gyerekeket.

Július huszonkilencedikétől egészen augusztus másodikáig tart majd az Antal Eszter táborvezető irányításával működő Játszó tábor. A tábor neve beszédes, alighanem mindenki rögtön rájön, hogy a táborban résztvevő gyerekek mivel is fognak foglalkozni a július végi, augusztus eleji programsorozat idején.

Augusztus ötödikén kezdődik, s ugyanazon hónap kilencedikéig tart majd a Beke Margit táborvezető irányítása alatt álló, titokzatos nevű Népi életmód tábor. Azon gyereknek, akinek éppen nincs kedve kipróbálni, hogyan is éltek eleink, nekik leginkább az ük- vagy a dédszülők, azok a szintén augusztus ötödikén kezdődő és szintén augusztus kilencedikén záruló – Csenteri Andrea vezette – Tánctáborban tölthetik el idejüket, a tanulhatnak különféle táncokat.

Aki pedig lemaradt a héten zajlott Kézilabda táborról, annak is van egy jó hírünk: július huszonkettedikén kezdődik a második ilyen tábor, mely július huszonhatodikán ér véget.