Hírek Makó Ország-világ Programok

Olasz autósok találkoznak Makón – jótékony céllal

Először tartják meg Makón az Olasz Autós Találkozót, június 22-én, szombaton a Zöld Háznál. A jelképes belépő díjat, amit a résztvevők adnak össze, jótékony célra ajánlják fel. Két kis betegen segítenének, egy speciális széket és asztalt szeretnének venni, és egy steril szoba kialakításában közreműködnének.

Az Őrült Fiatosok, fanatikus helyi és környékbeli olasz autó rajongók, tulajdonosok szerveznek találkozót szombaton a Maros-parton, a Zöld Háznál, Makón. Az ország minden pontjáról érkeznek majd autók, kifejezetten a márka szerelmesei. Családi programok is lesznek, hogy mindenki tökéletesen érezhesse magát. Ingyenes strand és sátrazási lehetőség, büfé, tombola, és persze a kihagyhatatlan különböző kategóriaversenyek is várják a kilátogatókat. Nem csak azért lesz érdemes elnézni a Zöld Házhoz, hogy megcsodáljuk majd a felsorakoztatott autócsodákat, hanem egy szuper hétvégi programnak is ígérkezik.

A résztvevőknek a belépődíj autónként 1000 forint, és az összegyűjtött pénzt jótékony célra ajánlják fel a szervezők. Emellett nem kötelező, de a kilátogató vendégek is adakozhatnak. Egy makói beteg fiúnak, Lipták Jánosnak gyűjtenek. Koraszülöttként jött a világra, és sajnos oxigénhiány lépett fel nála, ezért letapadtak az izmai, nem tud teljes életet élni. Egy olyan speciális széket és asztalt vennének neki a szervezők a befolyt adományokból, ami a mindennapjait tenné könnyebbé. Állandó felügyeletet igényel, a családja mindent megtesz, hogy ezt biztosítani tudja, de nagy segítség lenne a számukra a szék és az asztal. Janika nagyon szereti az autókat, a Forma 1-et, a kamionokat, legutóbb a hírekben is olvashattunk róla, hogy egy helyi fuvarozási vállalat jóvoltából elvitték egy körre az egyik nagy autóval, aminek nagyon örült.

Egy másik cél is van. Budai Emília, 3 éves apátfalvi kislány, sajnos neki daganatos betegsége van. Nagyon élénk, kíváncsi kislány. Neki egy steril szobára lenne leginkább szüksége otthon. Az édesanyja egyedül neveli, nekik az lenne most a segítség, ha a szoba elkészülhetne, és a gyógyulás útjára lépett Emi egészségét semmi sem veszélyeztetné.

Egyelőre úgy tűnik, az ország minden részéről jönnek résztvevők Makóra, hogy találkozzanak, hódoljanak autós szenvedélyüknek, és, hogy segítsék a kitűzött célt, amit minden kilátogató vendég szintén támogathat. Kupakgyűjtést is szerveztek, az ebből befolyt pénz szintén a gyerekekhez kerül.

A program szombaton reggel 9 órakor kezdődik, 11 órától autós felvonulást tartanak a résztvevők a városban.