Makó Színes

Bemutatóra készülnek a kis balerinák a VargaBalett táborában

39 gyermek részvételével zajlik a héten a VargaBalett Táncműhely tábora: a kis balerinákat több foglalkozás is várja, a hét végeztével pedig bemutatót is tartanak.

Bár nemrégiben lezárták évadukat, nyáron sem pihen a VargaBalett Táncműhely, hiszen több programmal is készülnek a következő időszakban, elsőként a legkisebbeknek hirdettek tábort.

– Az volt a célunk, a tánc megszerettetésén kívül, hogy picit a balerina létbe bevezessük őket; hogy tütübe beöltözve a tánc alapjaival ismerkedjenek – emelte ki Varga József. A táncműhely művészeti vezetője továbbá elmondta: a 30-45 perces foglalkozásokon László Lívia a klasszikus balett alapjait, a művészi tornát szeretteti meg a gyerekkel, Szalai Alexa Rita kisebb koreográfiákat tartalmazó, táncos feladatokkal várja őket, Szabó Boglárka óvodapedagógus pedig különböző játékokkal, körjátékokkal, készségfejlesztő feladatokkal, mondókákkal készül.

Mint megtudtuk, a résztvevők több mint fele már a VargaBalett növendéke, de többen vannak, akiknek új a tánc világa. Varga József örömét fejezte ki, hogy vannak olyan gyerekek, aki nyáron is táncolni vágynak, és hiányzik nekik a VargaBalett.

Az ötnapos tábor zárásaként pedig egy bemutatóval is készülnek a legkisebbek, hogy számot adjanak tudásukról és ügyességükről.