Makó Programok

Az aktív időskorra való tudatos felkészülésben segítő tréning indul Makón

„Tudatos felkészülés az aktív időskorra” néven indítanak ötalkalmas műhelyfoglalkozást a Mentális Egészségfejlesztés a Makói Járásban pályázat részeként.

Az utóbbi években több hasonló programot is tartottak, idén viszont az eddigiektől eltérően, máshová, a mentális egészségfejlesztésre helyezték a hangsúlyt a tréningen – tudtuk meg Gyurisné Pethő Zsuzsannától. Az EVP és a Makói Egészségfejlesztési Iroda programigazgatója továbbá elmondta: elsősorban a nyugdíj előtt állókat; az 50 év felettieket és a fiatal nyugdíjasokat várják a műhelyfoglalkozásokra, amelyre június 27-ig lehet jelentkezni.

Gyurisné Pethő Zsuzsanna hangsúlyozta: 50 felett nagyon sok változás történik az ember életében, például a gyerekek is felnőnek és elhagyják a családi házat, de a fizikai változásokat is fontos szem előtt tartani.

– Azt szeretnénk elérni, hogy ők saját magukról tudjanak gondoskodni, és célokat tudjanak annak érdekében felállítani, hogy a lehető legaktívabban, legtovább, a lehető legegészségesebben szellemi és fizikai jólétben tudják megélni az időskort – emelte ki.

Az ötnapos tréningről továbbá elárulta: interaktív programokkal készülnek, ahol kibontakozni és új ismerősöket találni is lehetőségük lesz a résztvevőknek, de a biológiai és mentális háttérről is többet megtudhatnak.

További információk:

 

Borítókép: illusztráció