Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Francia nagykövettel tárgyalt Lázár János, Makón és öt kistelepülésen egyszerre csapnak le a vérszívókra, nemcsak a múzeum, a könyvtár is megnyitja kapuit szombat éjszaka – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mezőhegyesen fogadta Pascale Andréanit a térség országgyűlési képviselője, akivel körbejárták a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot is.

Magyarcsanád mellett Apátfalvát, Kiszombort, Maroslelét, Nagylakot is érinti az akció. No meg persze Makót is. De csak repülős gyérítés lesz, földi meleg ködös most nem.

Nemcsak a múzeum, a könyvtár is megnyitja kapuit szombat éjszaka: az idei évben a hímzés kerül középpontba, de mindenki megtalálhatja a számára tetsző programot a színes programpalettán. A kétnapos rendezvényen még a skanzen is koncerthelyszínné változik.

Temesvári Gábor Benedek szerzetes, plébános szombaton, a falunapi ünnepi testületi ülésen veheti át a Földeákért kitüntető címet. A Nógrád megyei Kóspallagon élő és működő atya – aki 1978 és 1988 közt szolgált a faluban – , június 27-én aranymisét tart a helyi Szent László templomban.

Az önkormányzat portálunkhoz eljuttatott közleményében arról értesítette tegnap a lakosságot, hogy a Makó Város és Térsége szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása beruházás garanciális javításának munkálatai megkezdődtek.

Csaknem négy évvel a bűncselekmény elkövetése után, kitartó nyomozás eredményeként azonosították a szegedi rendőrök azt a szerb állampolgárt, aki társával 2015-ben kirabolt egy mórahalmi ékszerboltot, ahonnan 31 millió forint értékű ékszerrel és készpénzzel távoztak.

A mai napot pedig a Ladánybene 27 dalával indítjuk!