Hírek Térség

Ingyen ebédet lehet igényelni Csanádpalotán

Néhány hónappal ezelőtt a Gordiusz Intézmény Szolgáltató Centrum megkereste az önkormányzatot, hogy lehetőség lenne népkonyha szolgáltatásra. Második hete működik, jelenleg közel 130 fő jut így ingyen meleg ételhez naponta.

90 főről indult két hete az ingyen ebédet igénylők száma, a kérelmeket azonban folyamatosan be lehet adni, így mostanra mintegy 130 fő él ezzel a lehetőséggel, tudtuk meg Csanádpalota polgármesterétől. Az önkormányzatot a segélyszervezet kereste meg néhány hónapja azzal, hogy tudnának ilyen szolgáltatást biztosítani a településen, az ügyintézés körülbelül két hónapot vett igénybe.

– Annyi volt a kérésük, hogy amennyiben lehetséges, az önkormányzat biztosítson egy helyiséget. Volt egy üres üzlethelyiségünk a hivatal épületében, kifestettük, asztalokat, padokat tettünk be, hogy lehetőség legyen helyben is elfogyasztani az ebédet, de ez nem jellemző. Emellett egy közfoglalkoztatottat is biztosítottunk. – mondta el portálunknak Nyergesné Kovács Erzsébet.

A szolgáltatásért nem kell fizetnie az önkormányzatnak, az üzlethelyiségért viszont nem kértek bérleti díjat sem a szervezettől. Mivel ez egy szociális alapú ellátási forma, ezért aki már részesül szociális étkeztetésben, az nem kaphatja, de egyébként az igényléshez csak egy kérvényt kell kitölteni, és nincs jövedelem vizsgálat sem.

Aki az egészségi állapota miatt nem tud személyesen elmenni az ebédért, annak meghatalmazottja is felveheti, ehhez egy külön formanyomtatványt kell kitölteni a háziorvossal. Az ebédet minden hétköznap szállítja a szervezet, és 11:30 és 14:00 óra között osztják ki a településen.