Hírek Makó

Vida Ágnes pszichológus a Család és Karrierpont vendége

Nulláról a működő vállalkozásig címmel tartott előadást a pszichológusnő a Női Vállalkozói Klubban, délután pedig a pozitív gyermeknevelésről beszél majd a Hagymaházban.

2018. márciusában nyitott meg a Hagymaházban a Család és Karrierpont, amelyhez kapcsolódóan a Női Vállalkozói Klub is számos programmal segíti a vállalkozások indítását és működtetését. Mint Andrási Lilla projektmenedzsertől megtudtuk, a rendezvényeken mostanra egy rendkívül családias légkör alakult ki, folyamatosan jönnek új résztvevők. A Fiatal Családosok Klubjával konzorciumban zajló pályázatból még körülbelül egy év van hátra, ám a tapasztalatok azt mutatják, érdemes folytatni.

– Meg vagyok győződve róla, hogy van rá Makón igény, az önkormányzat is arra fog törekedni, hogy fenntartsuk a szolgáltatást. Rengetegen jelentkeznek a képzéseinkre, rendszeresen várólistáink vannak. – mondta el Andrási Lilla.

 

 

Vida Ágnes ma két előadást is tart Makón, reggel a vállalkozások indításáról és működtetéséről beszélt 30 résztvevőnek. A pszichológusnő többek között kiemelte a piackutatások nagyon fontos szerepét, hiszen mielőtt belevágunk valamibe, jó tudni, hogy mire van igény.

Ha már tudjuk mit szeretnénk csinálni, akkor el kell kezdeni utánanézni az adott terület részletes szabályozásának, illetve a mai világban már nem lehet figyelmen kívül hagyni a közösségi oldalak adta lehetőségeket.

Vida Ágnes szerint bár úgy tűnik, hogy a Facebookon, Instagramon, Youtubeon rendkívül sok szereplő van, ám ez inkább látsz. Sok piaci rést lehet találni, illetve a földrajzi különbségeket is figyelembe venni. Lehet, hogy az ország egyik végében már foglalkozik egy vállalkozás azzal, amivel mi szeretnénk, de ha a régióban nem, akkor érdemes lehet belevágni, illetve sokan gondolkodnak abban is, hogy nem a magyar piacra próbálnak betörni, hanem külföldi piacokra építik vállalkozásukat.

A pszichológusnő délután 17 órától a pozitív gyermekneveléssel kapcsolatosan is tart egy előadást a Hagymaházban, amely előzetes után szintén regisztráció ingyenes.