Hírek Ország-világ Sport Térség Top

Remekbe sikerült a királyhegyesi ovi Bozsik-napja

A Bozsik-program részeként labdajátékoztak és fociztak a mezekbe öltözött kisgyerekek, a királyhegyesi Napsugár óvodában. Az ovisok oklevelekkel és érmekkel térhettek haza a remek nap végén.

Vidám napnak lehettek részesei a királyhegyesi Napsugár óvodába járó gyerekek, hiszen az intézményi Bozsik-programnak köszönhetően sor- és váltóversenyeket és „igazi” meccset is játszhattak, ráadásul mezbe bújva.

– Vegyes csoport vagyunk, nem csak a nagyobbaknak és a focisoknak, hanem a kisebbeknek is – differenciáltan – olyan feladatokat adtam, melyek az életkoruknak megfelelő, és a kislányoknak és a kisfiúknak is megfelelő és élvezetes volt. Így versenyezhettek a kis, a középső és a nagycsoportosok, és azok is, akik külön járnak a makói Maros-menti Utánpótlás Futball Club edzéseire. Sorversenyt, illetve váltóversenyt rendeztünk és volt egy kis labdavezetés. És a nap végén két kapura folyt a játék. A királyhegyesi Napsugár óvoda benne van az intézményi Bozsik-programban, ennek volt ez a nap a lezáró foglalkozása – mondta el a királyhegyesi Napsugár óvoda Bozsik-program napjáról Németh Angéla óvónő, a MUFC utánpótlás edzője.

navigate_before
navigate_next

Minden résztvevő gyerek oklevelet és érmet kapott.

– A Bozsik-programba a nagycsoportosokat szoktuk bevonni, de a királyhegyesi oviban azért vett részt benne minden gyerek, hogy motiváljuk egy kicsit őket erre a sportra – tette hozzá Németh Angéla. Hangsúlyozta, hogy a foci az óvodában egyébként is része a mindennapos testnevelésnek.

– A gyerekek nagyon szeretik a mozgást és a labdajátékokat, s ezt is játsszák, bármely évszakban, ha az időjárástól függően kinn tudunk lenni az udvarban. Futballedzőként külön a szívem csücske a foci, így amikor van rá egy kis idő, azonnal labdajátékokkal foglalkozunk a gyerekekkel. Összesen húsz óvodásunk van Királyegyesen, közülük heten nagycsoportosok, s a középső csoportosok közül négyen már olyan ügyesek, hogy őket is a nagyok közé sorolom. Így ezzel a tizenegy gyerekkel már elég szép kis foglalkozást tudok tartani. A kis létszám miatt sokkal több idő jut egy-egy gyerekre – tette hozzá Németh Angéla óvónő, futballedző.