Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

39 diák ballagott el a SZIGNUM-ból, Varga Józsefet köszöntöttük a hét embereként, Orbán Viktor és Lévai Anikó megemlékezett Nagy Imre sírjánál – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Szentmisével egybekötött ballagási ünnepségen búcsúzott el iskolájától a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium két osztálya. Díjazták azokat a diákokat is, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tanulmányi és közösségi élet területén.

Rendkívül tartalmas évadot zárt nemrégiben a VargaBalett Táncműhely. Záró gálájukat Szegeden, a Nemzeti Színházban tartották, ezt követően beszélgettünk az elért sikerekről Varga József Dömötör-díjas táncművésszel, Nívó- és Merényi Zsuzsa-díjas táncpedagógussal, aki nemrégiben kapott újabb rangos elismerést a Táncpedagógusok Országos Szövetségétől. A Táncoktatásért-díjjal kitüntetett alapítót köszöntöttük a tegnapi napon a hét embereként.

Július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó elmondta, ez az emelés a 2016-ban kezdődött többlépcsős béremelési program folytatása, és több mint 78 ezer szakdolgozót és 4400 védőnőt érint.

Orbán Viktor és Lévai Anikó megemlékezett Nagy Imre sírjánál, a miniszterelnök és felesége fehér rózsákat helyezett az 1958. június 16-án kivégzett Nagy Imre néhai miniszterelnök sírjára a 301-es parcellában.

A jövő héten változékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt továbbra is jellemzően 25-30 fok körül alakulnak a maximumok.

A mai napot pedig Calvin Harris, Pharrell Williams, Katy Perry és Big Sean dalával indítjuk!