Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

29 ballagó nevével gazdagodott a Bartók emlékkönyve, három osztály ballagott el a Kálvinból, óriásflamingók is csatlakoztak a Hagymatikum új partisorozatához – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Búcsút vettek iskolájuktól, diáktársaiktól és tanáraiktól a Bartók ballagói a tegnapi napon. Átadásra került a Bartók-díj és az Angyalsóhaj Alapítvány díja is, amelyet idén két diák vehetett át.

Szombaton megtartotta ballagási ünnepségét a Kálvin téri Református Általános Iskola is, amelytől idén három osztály búcsúzott.

Péntek este elstartolt a Hagymatikum új programsorozata: az éjszakai fürdőzést megújító Chill Zone és Splash partik a nyári hétvégéket színesítik majd, ráadásul koktélok és óriásflamingók is várják a fürdőzőket.

Új hintával bővült a Kölcsey-Szent Gellért utcai park: Czirbus Gábor alpolgármesternek köszönhetően bővült a játszótér, aki képviselői alapjának terhére szerezte be az új játékelemet.

Megjutalmazzák azokat, akik részt vettek a május 29-én elsüllyedt Hableány sétahajó és a benne rekedt halottak kiemelésében a Dunából. Összesen 498-an vettek részt a műveletben. 

Teljesen összeomlott Makón az MSZP: a korábban polgármestert is adó párt eltűnni látszik a süllyesztőben, még 2014-es és 2018-as támogatottságát is sikerült lefeleznie: alig 5 százalék szavazott a szocialistákra az EP-választáson.

A mai napot pedig Avicii dalával indítjuk!