Makó Színes

38 diák ballagott el a SZIGNUM-ból

Szentmisével egybekötött ballagási ünnepségen búcsúzott el iskolájától a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium két osztálya. Díjazták azokat a diákokat is, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tanulmányi és közösségi élet területén.

– Életetek egyik legcsodálatosabb, legnagyszerűbb évei fognak következni. – mondta el a SZIGNUM-ból ballagó diákoknak Tóth Ákos.

A szülőkhöz szólva az igazgató kiemelte, a sikeres és hatékony iskolához három partner együttműködése kell, a gyereké, a szülőé és az intézmény dolgozóié, ami egymás kölcsönös segítését jelenti. Ez pedig nem vita, hanem párbeszéd a közös ügyről, a gyerekekről.

Tóth Ákos hangsúlyozta, az iskola többek között a munka becsületének ismeretével, a katolikus egyházhoz való helyes viszony megmutatásával, és az önismeret képességével felvértezve engedi el az iskolai falai közül a diákokat.

– Aki ismeri magát, hogy miben jó, miben kell fejleszteni, vagy mi az, amiben kifejezetten gyenge, az meg tudja találni a maga útját. Hiszem, vallom, és tapasztaltam, hogy minden embernek van olyan képessége, tudása, amelyben az átlagnál jobb. Ha valaki ezt megtalálja, akkor abból egy nagyon boldog és kiegyensúlyozott életpályát építhet. – fogalmazott az igazgató.

A ballagáson – amelyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester – került sor a tanév során kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok jutalmazására is.

 

navigate_before
navigate_next

 

Tanulmányi munkájáért és intézményi háttérmunkában nyújtott lelkiismeretes odaadásáért elismerésben részesült: Forgács Gábor Péter 8.a osztályos tanuló.

SZIGNUM kiváló sportolója elismerésben részesült: Kurai Klaudia 8.a osztályos tanuló.

A 2018/19-es tanév pontversenyének helyezettjei:

3. Gabnai Virág (8.a), Kovács Bálint (8.a) és Nagy Vivien (8.b)

2. Horváth Dominik Ákos (8.a), Kőrösi Lóránt Kamill (8.a) és Gyenge László (8.b)

1. helyezést ért el és így kiérdemelte a Tartományfőnöknői dicséretet:

A 8.a osztályban Szekeres Petra,

A 8.b osztályban Füleki Balázs.

Boldog Gerhardinger Terézia-díjban részesült:

Vigh Andrea (8.a): példamutató magatartásáért, tanulmányi és közösségi munkájáért és hitéletben tanúsított elkötelezettségéért.

Horváth-Varga Sára Viktória (8.b): példás közösségi munkájáért, szorgalmáért és hitéletben való aktív részvételéért.