Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Makón zárt a Mozgás legyen a gyógyszered! rendezvénysorozat, a közösséget erősítette a SZIGNUM utolsó tanítási napja, elballagtak az Almási és a Szikszai nyolcadikosai, a Makói Óvoda pedagógusait is díjazták – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Makón zárt a Mozgás legyen a gyógyszered! rendezvénysorozat – az elmúlt két évben megtartott mozgás- és szűrőprogramok az emberek egészségfejlesztésén keresztül hozzájárultak ahhoz is, hogy javuljanak a foglalkoztatási mutatók és a versenyképesség – mondta el az EMMI államtitkára.

Színes programokkal zárta a tanévet a makói Szent István Egyházi Általános Iskola. A 12. SZIGNUM napon a sportos feladatok mellett a szemléletformálásnak is fontos szerepe volt.

Egy osztályt búcsúztattak el a Szikszai György Református Általános Iskolából péntek délután. A gyerekek nemcsak fát ültettek, hanem a galambot is az égbe reptettek egy korszak lezárásaként.

Elbúcsúztak a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének nyolcadikosai is: a tarisznyák átvétele után intelmekkel is ellátták a hetedikeseket.

Négy óvodapedagógus kapott elismerést a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül idén a várostól, amelyeket Weszelyné Véghseő Henriett és Halmágyi Pál adott át tegnap. Rajtuk kívül az óvoda hat dajkája, pedagógiai asszisztense is kapott elismerést.

Tegnap volt a Véradók világnapja: ezen a napon azok előtt tisztelegnek, akik önkéntes véradásukkal emberéleteket mentenek meg. Ez alkalomból az országban – köztük Szegeden is – nagyszabású véradó napot szerveztek.

Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékében, ami a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói szerint jelentős környezeti kockázattal járhat. Az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének kutatói a Maros üledékeit Lippától Makóig vizsgálták.

A mai napot pedig Elton John dalával indítjuk!