Hírek Makó

29 ballagó nevével gazdagodott a Bartók emlékkönyve

Búcsút vettek iskolájuktól, diáktársaiktól és tanáraiktól a Bartók ballagói. Átadásra került a Bartók-díj és az Angyalsóhaj Alapítvány díja is, amelyet idén két diák vehetett át.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók székhelyintézményének végzősei műsorral búcsúztak, amelyben a hetedikeseket is jó tanácsokkal látták el, de a csínytevésekről is megemlékeztek, Borkáné Dudás Mónika intézményvezető beszédében pedig az előttük álló helyzetekről, kihívásokról is beszélt.

navigate_before
navigate_next

A ballagási ünnepségen díjazták a kiemelkedő eredményeket felmutató diákokat, továbbá átadták a Bartók-díjat is, amelyet minden évben egy diák kaphat meg, aki példamutató magatartásával és tudásával képviseli az iskola szellemiségét. A Bartók Béla arcképét ábrázoló ezüstözött bronzplakettet és a velejáró utalványt az idei évben Szabó Csenge vehette át.

Az Angyalsóhaj Alapítvány díját Farkas László elnök és Farkas Éva Erzsébet polgármester, az alapítvány fővédnöke adta át Guti Hannának és Hévézi Pankának.

navigate_before
navigate_next

– 29 ballagó diákot láthatunk itt előttünk, nyolcévnyi munkájukért jöttünk ma hálát adni, 29 növendék, akik az elmúlt nyolc évben nemcsak az iskolának a jó hírnevét, hanem városunk hírnevét is öregbítették eredményeikkel – emelte ki Farkas Éva Erzsébet beszédében.

Végül a búcsúzó tanulók osztályfőnökükkel együtt beírták nevüket az iskola emlékkönyvébe, majd felengedték léggömbjeiket, így búcsúzva általános iskolájuktól.