Hírek Makó

Ma van a Véradók világnapja

Immáron sokadik éve tartják meg a Véradók Világnapját: ezen a napon azok előtt tisztelegnek, akik önkéntes véradásukkal emberéleteket mentenek meg. Ez alkalomból az országban – köztük Szegeden is – nagyszabású véradó napot szerveztek.

Egy véradással három emberi életét menthetjük meg: hívtuk fel korábban olvasóink figyelmét. A Véradók világnapját 2004 óta ünneplik világszerte, ezzel is tisztelegve azok előtt, akik másokon segítenek, önzetlenül. Június 14-én az országban számos véradó napot szerveztek, Szegeden az egyik szórakozóhelyen várták az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

Bár Makón ez alkalomból nem szerveztek programot, azonban ahogy Borbás Ágnestől, a Magyar Vöröskereszt makói területi munkatársától megtudtuk, a héten a József Attila Városi Könyvtárban és a Kórház utca 2. szám alatt várták az önkénteseket.

– Kedden elsőként Szikszai Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója nyújtotta a kezét. Továbbá első véradókat is köszönthettünk ezen a napon. A könyvtárban a Török Sándor Uszodába, a makói és a mórahalmi fürdőbe szóló belépőjegyet adtunk, illetve Tamásy Aladár emlékfüzetet kaptak a véradóink – osztotta meg portálunkkal Ágnes. – A tegnapi, intézeti véradásunkra a kormányhivatali dolgozókat vártuk. Nagy sikere volt, mivel nagyon sokan jöttek el segíteni embertársaikon.

Makó és térségében számos többször – akár százszorosnál is több – véradót tudhatunk. Őket, a Magyar Vöröskereszt díjazza is. 

Borítókép: Archívum.