Felújították az ENI éjjeli menedékhelyét, nem végleg búcsúznak a Pápay ballagói, a Magán Zeneiskola pedagógusait köszöntötték, Jég-Hagymanót készített a világbajnok jégszobrász  – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A nappali melegedő renoválása után a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény éjjeli menedékhelye is megújult. Hamarosan új bútorok is kerülnek ide.

Tegnap délelőtt M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász tartott látványjégfaragást a Bartók Székhelyintézmény udvarában. A mintegy 130 kilós jégtömbből Hagymanó készült el.

A nyolcadikosok és a két szakmacsoport tanulói is megkapták tarisznyáikat és elköszöntek a Pápaytól, de mint Vargáné Szalados Klára elmondta: szeptembertől sokan itt folytatják majd a ballagók közül tanulmányaikat, de a munka világát választók is gyakran látogatják meg az intézményt.

Értéket hordozni és átadni rendkívül fontos, a művészeteknek ebben pedig különleges ereje van, ezért is támogat a városvezetés minden ehhez kötődő kezdeményezést, mondta el a polgármester a makói Magán Zeneiskola pedagógusnapi köszöntésén.

Magyarországon 2009 óta emlékeznek meg a magyar feltalálókról június 13-án. Ez alkalomból Orkonyi Károllyal beszéltünk, aki tavaly Németországban bronzérmet szerzett a saját ötletei alapján elkészült motorkerékpárral. Már most is egy új kétkerekű jármű építésén dolgozik.

Az agrárinformatikai ismeretek voltak fókuszban a Galamb nemzetközi pályázatán, amelynek online e-learning tanfolyamát 51 pedagógus végezte el. Az ezt elismerő tanúsítványokat tegnap vehették át a résztvevők a Koronában a pályázatzáró konferencián.

Négy hónappal az önkormányzati választás előtt csak a DK-nak van polgármesterjelöltje – a párt önkormányzati képviselője és választókerületi elnöke az ellenzéki tárgyalások állásáról tartott tájékoztatót, amin ugyan nagyon kevés konkrétum hangzott el, de a jelek továbbra is arra utalnak, mindenki más feltett kézzel ugrik neki az ősznek.

A mai napot pedig a Queen és David Bowie dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest