Makó Színes

A közösséget erősítette a SZIGNUM utolsó tanítási napja

Színes programokkal zárta a tanévet a makói Szent István Egyházi Általános Iskola. A 12. SZIGNUM napon a sportos feladatok mellett a szemléletformálásnak is fontos szerepe volt.

Az iskolai esztendő befejezése mellett egy tartalmas délelőtt is okot adott ma a felhőtlen jókedvre a makói kéttannyelvű intézményben. – Ezúttal is igyekeztünk úgy összeállítani a tevékenységeket, hogy azokban mindenki megtalálja a kedvére valót. Négy helyszínen mintegy húszféle elfoglaltsággal készültünk az osztályoknak – tájékoztatott a 12. SZIGNUM nap fő szervezője, Borsosné Majoros Melinda tanárnő. A diákok lovas kocsizhattak, rodeó bikán és ugráló várban vezethették le energiáikat, élő csocsóban és lézerharcban is összemérhették ügyességüket. Többen vállalkoztak kerékpározással egybekötött nyomozásra, amelynek során egy geoládát kutattak fel a közelben. Fejtörésre más módokon is volt lehetőség: a csikós bemutatót követő kvíz megoldásával, illetve activity játékban is. Tovább folytatódott a tanár-diák focimeccsek hagyománya is: most a tavalyi győzelem után ismét a pedagógusok örülhettek, ami egy kicsit azért meglepő, mert a fiatalok az előző napon futball maratonon melegítettek be.

navigate_before
navigate_next

Az egyes állomások vezetői három generációt képviseltek; az iskolai diákbizottság tagjain kívül pedagógusok és nagyszülők segítették a lebonyolítást. Utóbbiak egy most lezáródó pályázatnak köszönhetően kapcsolódtak be az eseménybe. – A SZIGNUM társlebonyolítója az EFOP-1.3.5-16-2016-00823 kódjelű, Nemzedékek hídja – Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével elnevezésű, hároméves projektnek. Ennek célja, hogy minél több családtagot megszólítsunk és bevonjunk az iskola és a plébánia életébe – avatott be Gulyás Attila pályázati koordinátor. A fentieken túl, a szemléletformálásra is alkalmat adott a 12. SZIGNUM nap, amelyre előadással készült a Nádizumzum zenekar. Az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon lakói olyan halmozottan sérült zenészek, akik speciális hangszerekkel játszanak. A közös muzsikáláson keresztül velük is megismerkedhettek a SZIGNUM-os gyerekek. A szemléletformálást emellett egy másik program, az ökosuli is szolgálta, ami praktikus információkkal szolgált a tanulóknak.

navigate_before
navigate_next