Hírek Makó

Színes grafikát kapott ajándékba Farkas Éva Erzsébet

Nyári szünet előtti utolsó polgármesteri fogadónapját tartotta ma Makó polgármestere, amelyen többek között Karsai Ildikóval is egyeztetett. A grafikusművész egy Városházáról készült képpel is megajándékozta a város vezetőjét.

– Makó újjátelepülésének 320. évfordulója alkalmából kiadandó jubileumi könyvében a város épített örökségét kívánja megörökíteni, s felidézni az eltűnt építészeti emlékeket, jeleket. A könyvet 2019. szeptember 12-én 18 órakor kiállítással egybekötve fogjuk bemutatni a makóiaknak a József Attila Városi Könyvtárban. – írta Farkas Éva Erzsébet a közösségi oldalán a Karsai Ildikó grafikusművésszel történt egyeztetés után, amelyen többek között a „Mentés másként” című kiadványról is volt szó.

Szabó Benedek makói születésű egyetemista, egyéni atlétikai sportoló is felkereste a polgármestert a fogadónapon sporttámogatási lehetőségek felől érdeklődve. A polgármester őt arról tájékoztatta, hogy az idei évben már a társadalmi szervezetek, alapítványok, egyéb szervezetek támogatása mellett a makói egyéni sportolóknak is lehetőségük van támogatás igénybevételére.

A fogadónapon prevenciós és egészségmegőrző programokkal, városüzemeltetési feladatokkal, továbbá szociális és lakhatási ügyekkel kapcsolatosan is sokan keresték fel a város vezetőjét.