Belföld Hírek Makó

Makón öt helyen lehet hűsölni

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján tette közzé azt az országos listát, amelyben a légkondicionálóval felszerelt helyiségeket tüntette fel. Makón öt helyen lehet lehűteni magunkat.

Az országos több mint 1800 hazai klimatizált épület van, ahová betérhetnek a lakosok a forróság elől. Makón öt ilyen hely van:

  • Makó, Aradi u. 103. (TESCO Hipermarket)
  • Makó, Szegedi u. 63. (LIDL Áruház)
  • Makó, Csanád V. tér 31. (SPAR Áruház)
  • Makó, Szegedi u. 8. (Penny Market)
  • Makó,Csanád vezér tér 21 (Dakk Zrt. Autóbuszállomás váróterem)

Szerdától lépett életbe a harmadfokú hőségriadó. A Nemzeti Népegészségügyi Központ kéri, hogy a hőségriasztás ideje alatt különösen ügyeljen mindenki a fokozott folyadékbevitelre – kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban a leégés ellen védekezni. A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között igyekezzenek árnyékban tartózkodni, kerüljék a tűző napot. A fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken szórakozók is töltsenek el néhány órát az árnyékban, illetve használják ki a telepített párakapuk nyújtotta hűsölési lehetőséget. Még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló autóban.

Forrás: katasztrofavedelem.hu