„Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól” – nyilatkozta a Blikknek a férfi.

A versenyzők a futam végeztével a levezető körükkel búcsúztak a nézőktől, amikor az egyik pilóta, K. A. autója a kanyarban kisodródott, majd a padkára felugratva a nézők közé repült. A balesetben tizenegyen megsérültek: egy kislányt életveszélyes állapotban vittek kórházba. Úgy a Blikk, azóta sikerült stabilizálni az állapotát. 

Helyszíni beszámolók szerint a nézők emelték le a versenyautót a sebesültekről.

– Egy tized másodperc volt az egész. Miután nekimentünk a padkának, már nem tudtam irányítani a kocsit – kezdte a pilóta, aki még tegnap is sokkos állapotban volt a történtek miatt. 

A rutinos versenyzőt megviselte a szerencsétlenség: a feleségével, aki a navigátora, már 10 éve róják a köröket. A baleset mindkettejüket nagyon megviselte.

– Nem tudom, hogyan fogjuk ezt feldolgozni – tette hozzá a sofőr. – Nem hárítom, hanem vállalom a felelősséget, és mindenben a rendőrök rendelkezésére állok. Most viszont az a lényeg, hogy a sérültek felépüljenek! – sóhajtott.

A pilóta elárulta: nem akarja annyiban hagyni a dolgot, próbálnak enyhíteni az érintettek fájdalmain: az önkormányzat mellett ők is felajánlották a segítségüket a sebesülteknek.

– Már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot többek között a legsúlyosabban megsérült gyerek családjával is. Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól. Röstellem, ami történt, de az idő kerekét sajnos már nem tudom visszapörgetni! – fűzte hozzá megtörten a férfi.

Hangai Józseftől, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársától a Blikk megtudta: összesen 9 embert szállítottak kórházba.

A történtek kapcsán a szervezők szűkszavú közleményt adtak ki, amelyben a sérülteknek mihamarabbi felépülést kívántak. 

A tótkomlósi rali több mint 10 éve hagyománynak számít a városban. Ugyanis – ahogy minden évben – a bevételt idén is jótékony célokra ajánlják fel: szív- és cukorbeteg gyerekeken segítenének vele.

Rajthoz állt a fia emlékére

Tavaly októberben Székkutas közelében vonatbalesetben lelte halálát két 18 éves fiú és párjaik szülei. Egyikük, Milán a Ladák megszállottja volt: apja és öccse – Milán álmát beteljesítve – a szerencsétlen véget ért tótkomlósi ralin debütáltak a felújított autóval.

 

Forrás: Blikk | Borítókép: Origo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest