Vasárnap a Szent István-plébániatemplomban az ünnepi szentmisét követően „adták át” Ferenc pápa ajándékát. Mint Pálfai Zoltán kiemelte: pünkösd az egység megteremtéséről is szól.

Ahogyan portálunk is beszámolt róla, a Szentatya csíksomlyói látogatásának tiszteletére egyre többen csatlakoznak a faültetési akcióhoz, Makón vasárnap délelőtt, a szentmisét követően ültették el az ezüstfenyőt, amelynek ötlete magától Ferenc pápától származik, aki Csíksomlyón kérte a híveket, hogy ültessenek fákat. Az „ajándék átadását” követően Pálfai Zoltán portálunknak elmondta, a pünkösdnek több üzenete is van, ő most az egységet emelné ki:

– A Szentírásból tudjuk, hogy 50 nappal húsvét után mindazok a zarándokok, akik jelen voltak Jeruzsálemben, a saját nyelvükön hallották az apostolok prédikációját, ez pedig jelenti azt, hogy ki-ki annak ellenére, hogy különböző népből valók voltak, mégis tudtak a Szentlélek által egységet alkotni. Ferenc pápa is ezt nagyon-nagyon hangsúlyozza, Csíksomlyón is felhívta a figyelmet: „egységet, testvériséget!”, úgyhogy ez egy örök feladat, és szeretnénk ezzel eleget tenni – hangsúlyozta az atya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest