Jótékonysági futást is szerveztek a 26. Pünkösdi Tanyanap alkalmából Makó-Rákoson. Az ünnepség során átadták a felújított Országzászlót és köszöntötték a település legfiatalabb, illetve legidősebb lakosát is.

A Zenepavilontól indult a délelőtt jótékonysági futás, ahol a résztvevők a rákosi Pünkösdi Tanyanapra futottak be. Ahogy Kádár Boglárkától, a futás szervezőjétől megtudtuk, a bevételt a Szikszai György Református Általános Iskola magyarhertelendi nyári táborozására ajánlották fel. A 15 kilométeres távon két frissítőpontot is állítottak fel, illetve a befutókat egy tál étellel várták. A Makó-rákosi sportpályán eközben Pünkösdi Vándorkupa folyt, illetve több bográcsban rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek. A főzőverseny legjobbjait értékelték is. 

A délután során adták át a felújított az Országzászlót is: Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepi beszédében elmondta, az összetartozás jegyében a makóiak három Országzászlót is állítottak – köztük Makó-Rákoson is, amelyet 1943. május 23-án avattak fel. Most, a 26. Pünkösdi Tanyanap alkalmából – a lakosok kérésére – újraavatták az emlékművet, amelyet felújítottak és új lobogót is kapott. Az alkotást Kotormán István református lelkész áldotta meg. 

– Azért is különleges ez a tanyanap, ugyanis az 1943-ban állított, majd 1994-ben újraállított Országzászló most új köntöst kaphatott a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által. A teljes körű felújítást az önkormányzat támogatta – fogalmazott a polgármester. 

A délután során köszöntötték a település legfiatalabb, illetve legidősebb lakosát is, továbbá a vándorkupa legjobbját is.

A rendezvény az EFOP 1.5.3-16-2017-00037-es számú Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest