Hírek Ország-világ Sport Térség Top

Nyáron avatják az apátfalvi élőfüves pályát és öltözőt

Az Apátfalva SC-t 55 millióval támogatta a Magyar Labdarúgó Szövetség, ebből 38 millió volt a TAO-támogatást. Az önerőt Lázár János segítségével az önkormányzat biztosította.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 55 millió forinttal támogatta az Apátfalva SC Labdarúgó Sportegyesület sportfejlesztési programját, amelyet élőfüves pálya felújítására adott be. A pénzügyi támogatás 38 millió forint TAO támogatásból és 17 millió forint önrészből valósul meg. Az önrészt Apátfalva Község Önkormányzata biztosította. A TAO támogatást és az önrészt Lázár János országgyűlési képviselőnk segítségével sikerült megkapniuk.

A sportpálya öltöző felújítása „Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Apátfalván” című projekt egyik helyszíne volt – a többi négy mellett. Itt már befejeződtek a homlokzati és födém hőszigetelések, korszerűsítették nyílászárókat, elvégezték az akadálymentesítést, korszerűsítették az épület fűtés és a napelemes rendszert építettek az öltöző tetejére.

Az apátfalvi önkormányzat közel 5 millió forint önerő segítségével valósítja meg a belső felújításokat, a festést az öltözők és a kiszolgáló helységek kialakítását. Az élőfüves pályát és a sportpálya öltözőjét idén nyáron adják át

A sporttelepen egyébként két pályát, azaz egy az edzésekre való, illetve egy a meccseken használatos épült. Így a Bozsik programban is részt tudnak venni.

Aki manapság a sportpálya környékén járt, vagy a 43-as útról arra pillantott, az meglepődve láthatta hogy a focipályák a legmodernebb világítást is megkapták, így sötétedés után is lehet azt majd használni, mely az őszi és a tavaszi idényben is ideális feltételeket teremt. A szurkolók megújult nézőtéren követhetik a meccsek alakulását.

Igaz, aki kíváncsiságból kiment a helyszínre, az láthatja, hogy bár a telepített gyep csodálatos és gondosan nyírt, az új kapuk még hiányoznak a pálya két végéről, de a régieket korábban már kiszedték, hogy azok ne foglalják a helyet.

Korábban több mint 900 millió forintból épült meg a faluházzal szemközt a sportcsarnok, mely számos megyei, térségi és országos sporteseménynek adott már otthont, de külföldi klubok is pályára léptek már benne. A létesítménynek köszönhetően alakult meg a felnőtt kézilabda csapat után az ifjúsági is.