Hírek Makó Sport

Ismét Európa Bajnoki helyezések az MR POWER Sportegyesületben

A MR POWER Sportegyesület erőemelői nemrég a Tiszakécskén megrendezett GPC European Championships-en vettek részt. Idősebb és ifjabb Korom Dezső, illetve Marton Gergely eredményeivel Európa bajnokok lettek.

Idén Tiszakécskén rendezték meg a GPC Európa Bajnokságot, amelyen a makói MR POWER Sportegyesület is képviselte magát több versenyzővel. Marton Gergely, Boldizsár Zoltán, idősebb Korom Dezső és ifjabb Korom Dezső nevezett fekvenyomás, felhúzás és erőemelés számokban. Az MR POWER Sportegyesület versenyzői erre a versenyre egy országos megmérettetéssel kvalifikálták magukat.

Idősebb Korom Dezső raw fekvenyomó Masters 2 korcsoportban -90 kilogrammos súlycsoportban 170 kilogrammos fekvenyomással Európa bajnoki 1. helyezést ért el. Ifjabb Korom Dezső raw fekvenyomó junior korcsoportban -100 kilogrammos súlycsoportban 202,5 kilogrammos fekvenyomással Európa bajnoki 1. helyezést ért el és abszolút 3. helyezést a korcsoportjában.

Boldizsár Zoltán raw erőemelő open korcsoportban -90 kilogrammos súlycsoportban indult, ahol 535 kilogrammos összetettel – 40 kilogrammot javítva a legutóbbi teljesítményén – 4. helyezést ért el. Marton Gergely raw erőemelő junior korcsoportban -100 kilogrammos súlycsoportban indult, ahol 270 kilogrammos felhúzást ért el.

– Ezzel az eredménnyel az első helyet és az európai bajnoki címet is megszereztem. Ennek nagyon örültem, azonban a súlyomnak annyira nem. Most elkezdtem az októberi világbajnokságra a felkészülésem, amely Szlovákiában lesz. Azért is várom ezt a versenyt, mivel ott védhetem meg a világbajnoki címemet – fogalmazott portálunknak Gergely.

Majoros Róbert, az egyesület elnöke elmondta, az új tagok versenyről versenyre jobban fejlődnek erőben és technikában, egyéni csúcsaikat is sikerül megdönteniük.

– Büszkén tekintek a csapatra, a versenyzők teljesítményére. Nagyon örülök, hogy ilyen erős csapatot sikerült összekovácsolnom, akik szinte versenyről versenyre egyre erősebbek – fogalmazott az elnök. – A versenyzők szorgalma, sportba fektetett kitartó munkája számomra a legnagyobb öröm. A GPC Európa bajnoksággal zárult a tavaszi szezonunk. Folytatjuk a készülést az őszi szezonra.

A csapat támogatók nélkül nem tudna ilyen jól szerepelni a versenyek: Kyra Tax Könyvelői és Adótanácsadói Iroda, a Bálint Optika, 3M Dekor Kft, Galla Kereskedőház Zrt., Contitech Fluid Automotive Hungária Kft., Szabóméz, Kiss Attila egyéni vállalkozó, a Hanki-Ker Kft., az M-Profil 2000 Kft. és a Colosseum Gym támogatja a csapatot a felkészülésben, a jó eredmény eléréséhez.