Hírek Makó Sport

Európa bajnoki címeket szerzett a Shintai Dojo Győrben

Nemrég rendezték meg Győrben a XII. Európa Bajnokságot, amelyen a makói Shintai Dojo is részt vett. Négy versenyzőből mindenki a dobogóra állhatott.

Makón 6 évvel ezelőtt alakult meg a Shintai Dojo. A makói egyesület 45 fővel működik és minden korosztály képviselteti magát. A makóiak nemrég Győrben vettek részt a XII. Európa Bajnokságon négy versenyzővel.

– Itt közel 500 versenyző vett részt az összesen. Minket Szalma Dániel, Decsi Gergő, Bakos Gábor és Czirok Attila képviselt – tudtuk meg Papp Gábor edzőtől. – Két második helyezés és két harmadik hely született. A fiatal sportolóknak ez volt az első komolyabb megmérettetésük és egyből több, Európa bajnoki cím is született.

Decsi Gergő Európa bajnoki harmadik helyezést ért el. Gergőnek ez volt az első komolyabb versenye, ahol szerepelt.

– Nagycsoportos korom óta járok karatére. Azért választottam ezt a sportágat, mert anyukám kollégája javasolta. Azért is tetszik ez a sport, mivel jó a közösség és szeretem ezt a küzdősportot – mesélte Gergő. – Ez a győri verseny volt az első komolyabb versenyem, így furcsa volt a dobogóra felállni. Az ellenfelek kemények voltak.

Czirok Attila 5 éve kezdett karatézni: a családjában nem ő az első, aki ezt a sportágat választotta.

– Apukám is karatézott régen, és miután ő csatlakozott a egyesülethez, én is vele tartottam. Nekem a küzdelem tetszik benne a legjobban – mondta Attila, aki Győrben Európa bajnoki 2. helyezést ért el.

Szalma Dániel szinte együtt nőtt fel a sporttal: a 11 éves fiú 2011-ben jelentkezett a Shintai Dojohoz. Bár nehéznek sportnak érzi, nagyon szereti.

– Nagyon jó volt Győrben dobogó második fokára állni. Az ellenfelek nagyon kemények voltak. Sokan voltunk, közel 17 országból jöttek versenyzők, akiktől sikerült ellesni egy-két mozdulatot is – fogalmazott Dániel, aki szintén Európa bajnoki második helyezéssel térhetett haza.

Az egyesület egyre több megmérettetésen vesz részt, próbálják a versenyszerű edzéseket bevezetni. Bár hamarosan itt a nyári szünet, a sportolók nem pihennek: edzőtáborba mennek, majd kis szünet után újra a versenyszezonra készülnek.