Hírek Térség Top

Digitális fogröntgent is kap a kiszombori fogorvosi rendelő

Május 24-én ki is ürítették a rendelőt, hogy belül is dolgozni tudjanak a kivitelezők. Az épület 30 milliós energetikai korszerűsítése mellett a község önkormányzata egy digitális fogröntgent is vásárol.

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata az „Energetikai beruházások Kiszomboron” című, 2016-ban beadott, nyertes TOP-os pályázatának köszönhetően idén márciusban kezdődött meg a Szegedi utcai a fogorvosi rendelő felújítás. A nyertes kivitelező közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a szegedi Hungarosun Bt. lett. A rendelő energetikai felújítása nem mást jelent, mint az épület hőszigetelését, külső homlokzati nyílászárói cseréjét, fűtéskorszerűsítését hőszivattyú beépítésével, napelemes rendszer kiépítését, elektromos hálózat felújítását és külső-belső festését. Ebből a járókelők leginkább azt látják, hogy az épületre már feltették a hőszigetelést, melyet hamarosan le is festenek.

A kiszombori testület 2016 júniusában beadott TOP-os, „Energetikai beruházások Kiszomboron” című pályázata célja az önkormányzati tulajdonú Rákóczi u. 8. szám alatti ingatlanban kialakítandó bölcsőde és a Szegedi u. 2. szám alatt található fogorvosi rendelő épületének energetikai korszerűsítésére volt. Ezek megvalósításához bruttó 85 millió forint támogatást kaptak, melyből a Rákóczi u. 8. szám alatti ingatlanban kialakítandó bölcsőde kivitelezésre fordítható összeg 55 millió 9 ezer 802 forint. A fogorvosi rendelő modernizálására 30 millió.

Szegvári Ernőné polgármestertől a májusi soros testületi ülésen jelenlévők megtudták, május 24-én kiürítették a fogorvosi rendelőt, hogy megkezdődjék annak a felújítása. Az eszközöket, berendezéseket június 6-án szállítják majd oda vissza, a fogorvos addig szabadságon lesz.

Arról is döntöttek, hogy a jelenlegi árajánlat szerint egy vezeték nélküli digitális fogröntgent és a hozzá tartozó, a betegeket védő ólomköpenyt vásárolnak a fogorvosi rendelőbe, azzal, hogy egy újabb árajánlatot kérnek a jelenleg 2,6 millió forintos mellé.