Belföld Hírek

A Hableány hullámsírjához érkezett a Clark Ádám úszódaru

A Clark Ádám úszódaru átért sikeresen mind a Margit, mind az Árpád híd alatt. Hamarosan újraindulhat a forgalom a lezárt hidakon.

Jasenszky Nándor, a TEK társadalomkapcsolati osztályvezetője a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy 15 óra körül a Clark Ádám úszódaru várhatóan a Hableány hullámsírjának a helyszínére érkezik. Továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy a hajóroncs összetörik a kiemeléskor. Megtörténhet az is, hogy a kiemelés a jövő héten történik meg. A szlovák vízügy beavatkozott a Duna vízszintjének a csökkentésébe, hogy a hajódaru biztonságosan áthaladjon a budapesti hidak alatt.

A dunai hajóbaleset roncsának mentése miatt átmenetileg lezárják a Margit hidat és az Árpád hidat –közölte péntek délután a rendőrség az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 14 órától elrendelt forgalomkorlátozás addig lesz érvényben, amíg a Clark Ádám úszódaru átmegy az Árpád híd és a Margit híd alatt. A BRFK arra kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel vezessenek.

Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, kilenc embert még keresnek.