Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

11 pedagógust köszöntött a város, ismét gyűjtésbe kezdett Borbás Ágnes, három kórház koraszülöttei kaptak ajándékba földeáki polipokat – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Három oktatási intézményben, tizenegy pedagógus vehetett át elismerő oklevelet a Makó Város Fejlődésért Közalapítványtól szerda délután, pedagógusnap alkalmából.

Évet zártak a Bozsik-programban: egyre több iskola és óvoda csatlakozik a térségből, olyan gyerekeket vonnak be, akik nem igazolt játékosok, de szeretik a labdarúgást.

A „nemluxustáska” kampányt követően ismét segíteni szeretne Borbás Ágnes, a Magyar Vöröskereszt makói területi munkatársa. Nemcsak a hölgyeknek, hanem a férfiak számára is gyűjti a tusfürdőket.

A Makona Kft. megosztott néhány képet arról, milyen is lesz a Páger Mozi és Rendezvényház előtere. Mutatjuk mi is!

Vízparti nyári kalandok elevenedtek meg tegnap a Szent István Egyházi Általános Iskolában. A negyedikesek idei kötelező olvasmányuk, Csukás István regénye alapján oldottak meg játékos feladatokat.

Makó polgármestere a Rádió7 vendége volt, amelynek műsorában az Európai Parlamenti választások tanulságáról, a kerékpárútról, és a piacról is beszéltek.

Több sikeres pályázatnak köszönhetően fejlődött Óföldeák, ahol már befejeződött a községháza, az emlékház és az orvosi rendelő energetikai felújítása, megépült a sportpark. Rendbe tennék a művelődési házat, s Lázár János ígéretet tett, hogy jövőre megpróbál forrást keresni a Maroslelére vezető út felújítására.

Három kórház gyermek- és koraszülött intenzív osztályának is vitt ajándékot a földeáki Aranyanyu, azaz Molnárné Gardi Katalin és a földeáki könyvtár kézműves szakkörének tagjai. A polipokkal és kesztyűkkel a kis betegeknek kedveskedtek, míg az osztályok dolgozói az Aranyanyu tallért csemegézhették.

A mai napot pedig Simon és Garfunkel dalával indítjuk!