Kiemelt hírek Makó

Hamarosan megkezdik a 2019-es járdaprogram munkálatait

Idén újra 160 millió forintból újítanak meg járdákat a városban, amelyek szakaszait a körzetek képviselőivel történt egyeztetések után jelölték ki. A városvezetés a jövőben is folytatni szeretné ezt a programot, a tervezetek már 2020-21-re is megvannak hozzá.

– Makóra a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városként tekintenek, az infrastruktúra fejlesztésre is több tízmilliárd forint támogatás érkezett az utóbbi években. – mondta el Farkas Éva Erzsébet a szerződések aláírásakor. A polgármester várost érintő beruházások közül kiemelte az autópálya szakasz megépülését, amely önmagában mintegy 46 milliárd forint volt, illetve a Makót szintén pozitívan érintő mintegy 40km szakaszon történt térségi autóút felújításokat.

A városvezetés ezzel összhangban saját költségvetésből is különít el forrásokat infrastruktúra fejlesztésre, kifejezetten a makóiak kérésére indult el például a járdaprogram, hangsúlyozta a polgármester, amelyre 2017-ben 106 millió forintot fordítottak, tavaly és idén pedig 160-160 millió forintot. Hat körzetet érintően ma alá is írták a kivitelezői szerződéseket, kettőnél hiánypótlás van folyamatban.

 

 

– Nagy öröm számunkra, hogy ismét makói vállalkozók vesznek részt a kivitelezésben, a járdaprogramot szeretnénk folytatni a jövőben is, a képviselőkkel egyeztetett tervek erre elkészültek 2020-21-re is. – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

A Szakma-Center Kft. az egyik a nyertes vállalkozások közül, ők tavaly is dolgoztak már a programban. Matuszka István portálunknak elmondta, több mint ezer méter járdát fognak megépíteni, a korábbi aszfalt burkolat helyére térkő kerül. Az ügyvezető szerint a legfontosabb, hogy a végeredménnyel a lakosok elégedettek legyenek, ezért az ott élők igényeit is figyelembe veszik.

 

A 2019-es járdaprogram a következő utcákat érinti majd: