Hírek

A Soros-csápok az amerikai ügyészválasztásig is elérnek

A széles határkörrel rendelkező kerületi ügyészeken keresztül egyebek mellett a büntető törvénykezés, a büntető igazságszolgáltatás liberalizálását akarja elérni a maffiotikus keresztapa.

Megint durván és brutálisan beavatkozik az amerikai politikai életbe az önmagát filantrópnak maszkírozóbevándorláspárti, balliberális politikai keresztapa, Soros György. A The Washington Post friss, nagy vihart kavaró tényfeltáró cikke szerint a milliárdos spekuláns által finanszírozott országos Politikai Akció Bizottság (PAC) eddig közel 1 millió dollárt(!) költött a Virginia állami Arlington és Fairfax megyei kerületiügyész-választási kampányban a demokratákhoz kötődő „progresszív” kihívók támogatására.

Ezek a szokatlanul magas összegek elképesztő felzúdulást és visszatetszést keltettek jogi és politikai körökben egyaránt, tekintettel arra, hogy akár 10-szer, 20-szor nagyobb összegekről van szó, mint amivel a vetélytársak összesen gazdálkodhatnak. Ily módon súlyosan sérül a versenyegyenlőség, hiszen Soros dollárszázmillióiból az úgynevezett „progresszív” (demokrata) ügyészjelölteknek jóval komolyabb lehetőségük nyílik önmaguk reklámozására, az emberekkel való kapcsolattartásra (többek között közvélemény-kutatásokra, médiahirdetésekre, levelekre és röplapokra), mint ellenfeleiknek. Nem véletlen, hogy sokakat rendkívüli mértékben aggaszt a spekuláns újabb nyílt beavatkozása.

Akadnak, akik úgy fogalmaznak, Sorosék konkrétan megpróbálják „megvásárolni” a választókat és a választásokat.

Ami persze nem előzmények nélküli, és a célok is világosak. Soros nemcsak a politikai palettán pénzeli és preferálja a demokratákat, dolgozik többek között a republikánus Trump elnök jövő évi megbuktatásán. Nem először fordul elő, hogy olyan „nagyvonalúan” (értsd: akkora összegekkel) támogatja a baloldali, liberális kerületi ügyészjelölteket, ami csak kormányzói, kongresszusi vagy elnökválasztási kampányok esetében szokásos.

Egy korábbi amerikai sajtóhír szerint a spekuláns csak 2015-től 2017-ig több mint 9 millió dollárt költött kerületi ügyészek kampányainak támogatására. Arra törekszik ugyanis, hogy a hozzá lojális ügyeszeken keresztül az ország minden pontján befolyásolni tudja a helyi igazságszolgáltatást. Is.

A széles határkörrel rendelkező kerületi ügyészeken keresztül egyebek mellett a büntető törvénykezés, a büntető igazságszolgáltatás liberalizálását akarja elérni. Például a marihuána legalizálását, dekriminalizációját, melynek kampányára szintén rengeteg pénzt költött az elmúlt években.