Belföld Hírek

A Gyurcsány-párt támogatásával indul főpolgármester-jelöltként Kálmán Olga

Kálmán Olgát támogatja a Demokratikus Koalíció a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben. Dobrev Klára rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a hírt – tette közzé a Pesti Srácok, hozzátéve: a Simicska-média egykori arca Márki-Zay Péterrel írt közösen könyvet…

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője jelentette be csütörtökön a hírt, mely szerint Kálmán Olgát indítják főpolgármester-jelöltként. Szavai szerint egy olyan főpolgármester-jelöltet támogatnak, “aki fel fog lépni minden mutyival szemben, aki vigyázni fog a budapestiek pénzére, aki nem hagyja, hogy megkárosítsák a budapestieket.”

Kálmán Olga úgy fogalmazott: a DK, Dobrev Klára és az EP-választás eredménye sokat segített neki abban, hogy meghozza ezt a döntést. Többször is hangsúlyozta, a prioritásokkal kapcsolatban a legfontosabb az, hogy “visszaadja Budapestet a budapestieknek”. Ezt egyébként Karácsony Gergely is rendszeresen hangoztatja sajtótájékoztatóin. Kálmán Olga azt is közölte: független jelöltként indul az előválasztáson, a DK biztatására.

Kálmán Olga “független-objektív” televíziós műsorvezetőként először az ATV-ben, majd pedig Simicska Lajos invitálására a Hír Televízióban dolgozott 2018. augusztus elsejéig, amikor a társaságot új tulajdonos vette át. A kirúgott tévés meglepődve tapasztalta, hogy egyik társaság sem szerződtette, majd később egy interjúban kiselőadást tartott arról, szerinte hogyan kéne működnie az ellenzéknek – ám ezzel csak újfent azt bizonyította: ő elsősorban nem tévés volt, hanem egy (bukott) ellenzéki aktivista. Az elmúlt időszakban felmerült, hogytanítani fog, emellett pedig kommunikációs trénerként hirdetve magát saját blogot indított, ahol többek között Dobrev Klárával is készített interjút. Könyvet is írt, méghozzá Márki-Zay Péterről. A június végén megjelenő kötetet nagyívű országvízióként reklámozza a kiadó; nagy kérdés persze, hogyan lehet nagyívű országvíziója egy olyan celebeskedő politikusnak, akinek Hódmezővásárhelyről sincs víziója, és annak vezetőjeként még nem bizonyított. Kálmán Olga útkeresésének egy újabb állomásához érkeztünk, ezúttal főpolgármester-jelöltként kerülne rivaldafénybe.

 

Az alábbiakban a műsorvezető televíziótörténeti interjújával tisztelgünk a döntés előtt:

“Ügyes. Nagyon jó, Kálmán. Ez a sok logika… egy idő után még kap egy műsort….”

“azt hittem azt mondja, hogy egy idő után még polgármesterjelölt is lehetek, de hát annyira nagyképű sose lennék.”