Hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: sok új arcot láttunk az EP-választási fórumokon

Makó polgármestere a Rádió7 vendége volt, amelynek műsorában az Európai Parlamenti választások tanulságáról, a kerékpárútról, és a piacról is beszéltek.

A 2014-es, nagyon alacsony, mindössze mintegy 26%-os részvétel után most a lakosok 46,33%-a ment el szavazni, amit történelmi sikernek nevezett farkas Éva Erzsébet a Rádió7 műsorában.

A polgármester kiemelte: ebből, és az eredményből két fontos dolgot lehet leszűrni. A makóiaknak fontos a biztonság, a keresztény értékek, hagyományok megőrzése, a magyar föld védelme. A Fidesz-KDNP kiemelkedő, közel 57%-os eredménye alapján pedig a választók továbbra is békére és az összefogásra tették le a voksukat, jónak tartják azt az irányt, amerre a városvezetés halad. Újabb bizonyítéka ez annak, hogy a makói modell működik.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e az eredmény Farkas Éva Erzsébet azt mondta, előzetesen számított rá, hogy ez alkalommal sokkal többen fognak elmenni szavazni, mint 2014-ben. 40%-os részvételt jósolt, minden ami ennél magasabb, az számára csak öröm.

A magas részvétel és a Fidesz-KDNP kiváló eredménye szerinte annak is köszönhető, hogy a kampányban számos olyan fórumot tartottak, ahol a kormány európai programjáról volt szó, megfordult Makón többek között Bakondi György, Trócsányi László, Szájer József, és Kocsis Máté is.

Ezeken a fórumokon sok új arcot láttunk. – tette hozzá a polgármester.

A műsorban szó esett a nemrég átadott kerékpárútról is, amelyre Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely külön-külön pályázott. Összesen 1,6 milliárd forint forrás volt rá a 25 km-re, Makóhoz ebből 7,4 km tartozik, erre 399 millió forint forrást nyertek.

Az átadón mintegy 300-an pattantak kerékpárra, az új kerékpárutat pedig máris sokan használják, ahogyan a korábban megépült Kiszombor és Makó közöttit is, amelyen tavasztól őszig dolgozni is sokan járnak be. A kerékpárút jelenleg a garanciális javítás időszakában van, a város átadta a listát a kivitelezőnek, de ezzel kapcsolatosan lakossági észrevételeket is várnak. Készült kerékpáros turisztikai térkép is, amely népszerűsíti az így elérhető látványosságokat, így turisztikai szempontból is pozitívum a beruházás.

A műsorban beszéltek a makói piac beruházásáról is, amely a közművek nem terv szerinti elhelyezkedése miatt nem készült el május végére. A Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője az ideiglenes helyszín kapcsán elmondta, sok vásárlótól érkezett hozzájuk olyan visszajelzés, miszerint a mostani hely még jobb helyen van, mint a másik.

Nagy Nándor viszont hangsúlyozta, semmiképp nem lehetne ott megtartani, hiszen az a terület gyakorlatilag egy parkoló, nem arra lett tervezve, ráadásul a Hagymatikumba érkező turisták miatt az eredeti funkciójában van rá szükség.