Hírek Makó Sport

Évet zártak a Bozsik-programban

Egyre több iskola és óvoda csatlakozik a térségből, olyan gyerekeket vonnak be, akik nem igazolt játékosok, de szeretik a labdarúgást.

Makó 2010 óta vesz részt a Bozsik-programban, amelyben olyan gyerekek is vehetnek részt edzésen és mérkőzéseken, akik nem igazolt játékosok, csak szeretik a focit. A most csatlakozó királyhegyesi óvoda, és a maroslelei és magyarcsanádi iskola mellett Csanádpalotáról, Apátfalváról, Földeákról és Makóról is számos intézmény vesz részt.

– Évről évre az a tapasztalat, hogy akik fiatalon elkezdik, rendszeresen járnak, azok várják a sportrendezvényeket. Az is látszik, hogy a szabadidős focinál több hatással bír, örömmel jönnek, és folyamatosan bővülő sportcsoportunk van, újabb óvodákat is be tudunk vonni. – mondta el Török Renátó körzetvezető.

Mint megtudtuk tőle, a program eszközt, felszerelést, utazási támogatást is biztosít a résztvevőknek, az MLSZ pedig rendszeresen ír ki pályázatot labdarúgó pályák létrehozására is. Az évadzárón a gyerekek emléklapot és jutalmakat is vehettek át.

navigate_before
navigate_next