Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Négyen kaptak Pápay-díjat, kitüntetéssel ismerték el a Galambos pedagógusok életútját, nagyon bejött a turizmus Nagyérnek – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Hétfőn tartották a XX. Csongrád Megyei Gyógypedagógiai Mentálhigiénés Konferenciát Makón, a József Attila Városi Könyvtárban. Az előadások után átadták a Pápay-díjat is.

Kitüntetéssel ismerték el a Galambos pedagógusok életútját: a nyugdíj előtt álló Malatinszky Georgina és Juhász Zoltán vehette át az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elismerését a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Nagyon bejött a turizmus Nagyérnek: a turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően már túl vannak a 16 ezer vendégéjszakán és a 25 milliós bevételen, s már átadták a helyi látnivalók legérdekesebbjét, az egykori Zöldi-féle gőzmalom megmaradt kéményéből létrehozott kilátót is.

Fergeteges nyáresti koncert élménnyel ajándékozta meg a helybélieket a kiszombori önkormányzat. A Cimbaliband zenekar hatalmas sikert aratott műsorával.

A búvárok felhozták a múlt heti dunai hajóbaleset egyik áldozatának holttestét hétfőn Budapesten. Az áldozatot a Hableány roncsának mentési munkálatai közben találták meg. Hartánál is holttestre bukkantak a Dunában, de még nem azonosították.

A mai napot pedig Szabó Balázs Bandájával indítjuk!