Hírek Makó Színes

Erdélyben jártak a makói Návay diákjai

Több évtizedes kapcsolat áll fent a makói HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola között. Nemrégiben a makói diákok a Határtalanul pályázatnak köszönhetően ellátogathattak Erdélybe.

Két osztály, negyven diákja utazhatott el Erdélybe a Határtalanul pályázat által. Kozák György, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának vezetője és a projekt felelőse elmondta, az ötnapos kirándulás során jártak Csíkszeredán, a Békás-szorosnál, a Gyilkos-tónál, a Maros forrásánál, a csíksomlyói nyeregnél – ahol nemrég a pápa tett látogatást. Hozzátette, több évtizedes kapcsolatot ápolnak a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskolával is, akik márciusban jöttek Makóra. A pár napban nemcsak a várost, hanem Mezőhegyest, Ópusztaszert és Gyulát is megmutatták a vendégdiákoknak. A két intézményt összeköti a kultúra, az oktatás és a sport is.

Kedd délelőtt a Határtalanul résztvevői tartottak élménybeszámolót diáktársaiknak, bemutatták, merre jártak az öt napban és milyen tapasztalatokkal tértek vissza.