Hírek Térség Top

Nagyon bejött a turizmus Nagyérnek

A turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően már túl vannak a 16 ezer vendégéjszakán és a 25 milliós bevételen, s már átadták a helyi látnivalók legérdekesebbjét, az egykori Zöldi-féle gőzmalom megmaradt kéményéből létrehozott kilátót is.

– A nagyéri önkormányzat a kitörési pontként a falusi turizmus meghonosítását tűzte ki célul. A kilátó újabb része a helyi turisztikai kínálatnak – mondta Lőrincz Tibor. Nagyér polgármestere hozzátette, bíznak abba, hogy az ilyen ráépülő turisztikai attrakciókkal minden korosztálynak, akár csomagban is tudnak az idelátogatók számára programokat biztosítani.

Nagyéren egyébként nem aprózták el, hiszen május 25-án nem csak kilátót, melyről a 25,4 méter magasról lehet kinézni, avatták, de vele egy időben elkészült a község területén még kilenc turisztikai elem, mintegy 130 millió forint fejlesztésnek köszönhetően. Játszóteret bővítettek, kulturált konyhákat építettek, rendeztek be, de még parkolókat is építettek.

– Nem csak a tovalátónak nevezett kilátó épült meg, de a környezetét is sikerült rendbe tenni, s ezt a rendet meg is akarjuk őrizni – tette hozzá a polgármester. Lőrincz Tibor azt is elmondta, hogy a turisztikában nagyon kis befektetéssel nagyon-nagy jövedelemre lehet szert tenni. – Ezen a vendégéjszakák számát értem. Büszkén mondhatom, hogy túl vagyunk a tizenhatezredik vendégéjszakán,így közel huszonötmilliós bevételt tudhatunk magunknak. Ezt ha elosztjuk durván tíz évvel, amióta vendégeket tudunk fogadni, akkor ez évente két és félmillió forint bevételt jelent a településnek. Ez a kis létszámú, kis költséggel működő önkormányzat számára igen nagy jelentőségű.

navigate_before
navigate_next

Nagyér a szomszédos három Csongrád megyei kistelepüléssel, valamint a Békés megyei Mezőhegyessel és Tótkomlóssal fogott össze, hogy ezen terület még vonzóbb legyen a turisták szemében.

Lőrincz Tibor az is elmondta nagyon jól össze dolgoznak a közeli településekkel, mert folyamatosan ajánlják a vendégeknek egymást. Az egyik település a lósportra épít, a másik a hagyományőrzésre, a harmadik a vadászatra, de olyan is akad, ami a környezeti szépségekre. Ennek köszönhetően a Nagyérre érkezők több napot is eltöltenek itt, ami jelentős bevételt eredményez.