Hírek Makó

Kitüntetéssel ismerték el a Galambos pedagógusok életútját

A nyugdíj előtt álló Malatinszky Georgina és Juhász Zoltán vehette át az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elismerését a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta: a folyamatos visszajelzés nemcsak a tanulók számára fontos, hanem a pedagógusoknak is, ez a pedagógusnapi jutalmazás pedig erre egy kiváló alkalom. Az igazgató kiemelte: szeptembertől az iskolában a pedagógusok részére is ösztöndíjrendszert dolgoznak ki, amely havi rendszerben fog működni majd.

– Nagyon nehezen tudtunk döntést hozni, hiszen végiggondoltuk, minden kolléga az idén nagyon-nagyon sokat dolgozott, viszont van két kolléga, aki nyugdíjba vonul, és úgy gondoltuk, hogy az életútjuknak elismeréseként szeretnénk őket kettőjüket jelölni – fogalmazott az igazgató az átadón, aki továbbá elárulta: Malatinszky Georgina a héten egy miniszteri kitüntetést is átvehet majd Budapesten.

Ezt követően szólt a díjazott pedagógusok érdemeiről, kiemelte többek között, hogy Malatinszky Georgina évekig vezette az osztályfőnöki munkaközösséget, illetve a fizikaszertár megóvásában és fejlődésében betöltött szerepét, illetve Juhász Zoltán adminisztrációs munkáját, továbbá az igazgató személyes emlékein keresztül is köszönetét fejezte ki.

 

Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, hogy az intézmény jelesre végzett abból a szempontból, hogy az új kihívásokkal szemben eléggé innovatív módon tudott helytállni. Háláját és köszönetét fejezte ki, hogy az iskola a város meghatározó szakképzési intézményévé nőtte ki magát, illetve felelevenítette az iskolához fűződő személyes kötődését is.

A díjakat Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gilinger Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja adta át. Malatinszky Georgia örömmel vette a díjat, mint portálunknak elmondta: nagyon sok színes élmény köti az iskolához, amely az iskola folyamatosan változó profilját is tükrözi. A matematika-fizika szakos tanár továbbá elárulta, sok egykori diákjával a mai napig tartja a kapcsolatot, nemrégiben az első osztályának az osztálytalálkozóján is részt vett. A fizikát tanító Juhász Zoltán elmondta, vegyesen fogadta a díjat, hiszen bár örült neki, kicsit szomorú, hogy talán ez az utolsó elismerés, hiszen hamarosan nyugdíjba vonul.